Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aalborg Havn siger farvel til Grønlandstrafikken

Søgeord:

13. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

461 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Fremtiden for Grønlandstrafikken ligger i Aarhus.

 

Royal Arctic Line og Port of Aalborg har i flere år forhandlet omkring et eventuelt fortsat samarbejde efter basishavnaftalens ophør per 31/12 2022, og fremtiden er nu afklaret: Royal Arctic Line lukker containerterminal, pakhus og værksted ned i Aalborg.

 

Fremtiden for Grønlandstrafikken efter basishavnaftalens ophør pr. 31/12 2022 har længe været uvis. Royal Arctic Line og Port of Aalborg har ligget i forhandlinger, siden Royal Arctic Line i 2016 meddelte, at de ved basishavnaftalens ophør vil benytte Aarhus havn til alle containeraktiviteter fremadrettet.

Ny dør åbnes

Nu er der kommet afklaring.

 

- Den nuværende basishavnaftale udløber ved udgangen af 2022, og det er definitivt. Vi har haft et godt og langt samarbejde med Royal Arctic Line. Aalborg har været basishavn for Grønlandstrafikken i 50 år, og man er altid ærgerlig, når en æra slutter. Men når en dør lukkes, åbnes en ny, og dén dør har vi tænkt os at gå indad, siger Claus Holstein, adm. direktør hos Port of Aalborg.

Fokus på de nordjyske kunder

Port of Aalborg er i færd med at gøre klar til afvikling af basishavnaftalen og lægge planer for fremtiden.

 

- Vi har længe forberedt os på Royal Arctic Lines mulige exit fra terminalen, så vi er langt i planlægningen. Containerterminalen skal ændres fra dedikeret basishavn for Grønlandstrafikken til regional containerterminal, der kan betjene og styrke samarbejdet med de nordjyske virksomheder – eksisterende kunder såvel som nye.

 

Port of Aalborg vurderer, at der er et stort kundegrundlag og tilstrækkelig efterspørgsel til at drive en containerterminal i Aalborg – dog i et nyt setup.

 

- Leveringssikkerhed imod Grønland vil ikke længere være førsteprioritet. Fremover vil konkurrence, vækst, fleksibilitet og kundetilpassede løsninger være de nøglebegreber, der skal kendetegne den nye containerterminal og måden, hvorpå vores kunder betjenes, siger Claus Holstein og fortsætter:

- Det skal dog ikke misforstås som, at vi lader nogen i stikken. Vi vil fokusere på at støtte de kunder, der fortsat ønsker at benytte Aalborg i deres logistikløsninger i handlen med Grønland og Nordatlanten. En vigtig del af driften af den nye terminal er derfor at se på, hvordan vi kan lave de bedste logistikløsninger og det bedste produkt til de nordjyske virksomheder, der handler med Grønland og Nordatlanten.

 

Nyt potentiale

Blandt andet har Port of Aalborg de senere år udvidet infrastrukturen omkring containerterminalen betragteligt. Jernbanefaciliteterne er blevet udbygget over flere etaper, den første kajudvidelse i 30 år er i gang, og en kæmpe udvidelse af Nordjysk Transportcenter på 150.000 kvadratmeter er på trapperne.

- Vi er overbeviste om, at vi med ændret fokus og udvikling af containerterminalens drift både kvantitativt og kvalitativt kan være med til at skabe udviklingsmuligheder for virksomhederne i Aalborg og i resten af Nordjylland, siger Claus Holstein.

 

Hos Port of Aalborg vil 2022 blive præget af udvikling af det nye setup, så man om godt et år er klar til at tage hul på fremtiden for containerterminalen og den fortsatte samhandel med både danske og nordatlantiske virksomheder, når basishavnaftalen ophører.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk