Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aalborg Havn udvider kajareal på Østhavnen

Søgeord:

7. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

345 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kraftigt stigende efterspørgsel på kajnær oplagskapacitet og vækst i projektgods betyder, at Port of Aalborg nu sætter gang i en kajudvidelse på Østhavnen.

 

For første gang i mere end 30 år udvider Port of Aalborg sin kajkapacitet. Landets største indlandshavn sender således snart et større anlægsprojekt i udbud, der indebærer en kajforlængelse på 100 meter samt etableringen af et tilhørende terminalområde på i alt 27.800 kvadratmeter.

 

Og Commercial Manager i Port of Aalborg, Michael Rosenkilde Lind, tør godt love, at der bliver brug for de nye kvadratmeter:

 

- Vi har gennem en længere periode oplevet kraftigt stigende efterspørgsel på kajnære arealer fra virksomheder med både kort- og længerevarende opbevaringsbehov, og vi ser ingen tegn på, at interessen bliver mindre, siger han og fortsætter:

 

- Tværtimod forventer vi en fortsat stigende efterspørgsel både fra nordjyske virksomheder og projektkunder. Derfor er det helt nødvendigt, at vi udvider vores kajnære tilbud, så vi også i fremtiden kan tilbyde erhvervslivet de bedste rammer for deres logistikkæder.

Allerede i 2017 reagerede Port of Aalborg på den stigende efterspørgsel ved at etablere en helt ny multiterminal, som man siden har udvidet, så den i dag udgør cirka 33.000 kvadratmeter oplagskapacitet.

 

Det nye kajområde placeres i forlængelse af et knap 90.000 kvadratmeter stort opbevaringsareal, som aktuelt er udlejet til Siemens Gamesa. Dermed øges havnens kajnære oplagskapacitet som følge af udvidelsen med knap 120.000 kvadratmeter.

 

- Det er jo næsten fire gange størrelsen af vores multiterminal, og det er et meget godt billede på, at der med det nye kajområde er tale om en yderst markant udvidelse af vores kajnære kapacitet. Ligesom multiterminalen bliver det nye kajområde integreret med vores jernbanesetup, så virksomheder får mulighed for let og omkostningsoptimeret at skifte mellem transportformer, forklarer Michael Rosenkilde Lind.

For at fremtidssikre kajen dimensioneres vanddybden til 10 meter, mens anlægsarbejdet desuden involverer en 200 meter kystsikring. Derudover er det en klar prioritet hos Port of Aalborg, at anlægsarbejdet bliver så miljøvenligt som muligt med fuld fokus på materiale- og ressourceeffektivitet.

 

Selve anlægsfasen ventes igangsat i august, og forventningen er, at det nye kajområde kan tages i brug 1. marts 2022.

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk