Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aarhus Havn sejlede fra corona-epidemien i 2020

Søgeord:

14. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

957 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Markant stigning i omsætningen på containere og andet gods i 2020.

 

På trods af en verdensomspændende coronapandemi har Danmarks største erhvervshavn realiseret en markant fremgang i omsætningen af gods i 2020. Målt i tons steg Aarhus Havns omsætning således med 3,4 pct. til 9.250.000 tons gods, mens containeromsætningen steg med 8,5 pct. til 623.000 containere (TEU).

 

Havnedirektør Thomas Haber Borch er yderst tilfreds med den positive udvikling i virksomhedens omsætning i et år, hvor verdensmarkedet var påvirket af coronapandemien helt ud i de yderste hjørner.

 

- Jeg ved, at mange andre havne både nationalt og internationalt har oplevet et betydeligt fald i godsomsætningen i 2020. For eksempel kom vores største konkurrent syd for grænsen ud af første halvår med et fald i omsætningen på hele 12 procent, hvilket sætter vores fremgang i perspektiv, siger Thomas Haber Borch.

Container bedst

Han fortæller, at omsætningsvæksten primært stammer fra containerområdet, mens nogle af de øvrige forretningsområder er mærket af en vigende tendens i markedet. Både fast og flydende bulk samt færger og krydstogt er påvirket i nedadgående retning. På containerområdet har bl.a. en stigende svinekødseksport påvirket omsætningen positivt, men også importen er steget betragteligt.

 

- Men samlet set er containerimporten procentuelt steget lige så meget som eksporten, og for os er det positivt, at vi har markant fremgang både på import- og eksportområdet, understreger Thomas Haber Borch, der peger på, at det samtidig er et udtryk for, at både virksomhedens direkte kunder og transportkøberne har godt gang i deres forretning.

 

Han fastslår, at når det går godt for kunderne, går det godt for Aarhus Havn, og derfor har mange virksomheder og deres medarbejdere del i den succes, som Aarhus Havn har oplevet det seneste år.

Klima-forbedring

- Jeg har lyst til at nævne endnu en positiv udvikling. Vi kan nemlig se, at de skibe, der er anløbet i 2020, gennemsnitligt er blevet større og har mere last med. Det betyder, at klimabelastningen per tons gods samtidig er reduceret. Og det er også et af vores vigtige pejlemærker, siger havnedirektøren. /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk