Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ÆrøXpressen har smidt trosserne

Søgeord:

3. december 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

444 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ærø får ny, klimavenlig færge.

 

Beboerne i Marstal har netop fejret indvielsen af deres nye færge. ÆrøXpressen bliver Ærøs fjerde færgeforbindelse i det sydfynske øhav, men modsat de øvrige vil den sejle til og fra Marstal og Rudkøbing og dermed sætte en tyk streg under Marstal som en af Danmarks vigtigste søfartsbyer.

 

- Jeg har set frem til at deltage i den store folkefest, som det bliver, når Ærø i dag indvier sin nye færge. Marstal er historisk set en af vores største søfartsbyer. Byen har i generationer udgjort et vigtigt maritimt knudepunkt for person- og godstransport og for handel, erhverv og uddannelse inden for søfart, så det er helt naturligt, at Marstal nu igen får sin egen færgeforbindelse, lød det fra transportminister Benny Engelbrecht, da den nye færge blev indviet i uge 48.

Den nye færge er en hybridfærge. Den vil sejle på en blanding af motorkraft og batteri og vil på den måde kunne reducere sit CO2-udslip. Derudover er al belysning ombord på færgen LED.

 

- Det er afgørende, at vi på hele transportområdet overvejer, hvordan vi kan bidrage til at reducere vores CO2-udslip. Derfor er det også meget positivt, at Ærø går forrest og vælger en hybridfærge som sin nye færge. Det er et eksempel, der kun kan tjene til inspiration for resten af branchen, siger ministeren. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com