Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Amerikansk anerkendelse af dansk skibsfart

Søgeord:

13. september 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

463 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmark fortsætter som Q21 nation i USA.

 

Danmark har netop modtaget den amerikanske anerkendelse af, at dansk skibsfart fastholder standarderne for kvalitetsskibsfart.

 

Programmet QUALSHIP 21 (United States CoastGuard’sQuality Shipping for 21st Century Program) har eksisteret siden 2001 og medvirker til at sikre og forbedre skibsfarten ved at identificere skibe af høj kvalitet og på den måde fremme skibskvalitetsstandarderne.

 

- Dansk skibsfart bygger på kvalitetsskibsfart. Sikkerhed og vækst er kendetegn ved kvalitetsskibsfart, og derfor glæder det mig, at dansk skibsfart fortsat lever op til disse høje standarder, siger Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen.

 

Kravene i QUALSHIP 21 er blevet skærpet de senere år, blandt andet er der krav om, at andelen af et flags tilbageholdte skibe over en 3-årig periode skal være mindre end 1 procent. Danske skibe udmærker sig her ved, at kun ét skib har været tilbageholdt i den seneste 3-årige periode (0,37 procent) og ingen danske skibe har været tilbageholdt i USCG de seneste to år.

QUALSHIP 21 er havnestatskontrol i USA på samme måde som Paris MoU og Tokyo MoU. 27 lande har pt. modtaget beviset QUALSHIP 21.

Danmark figurerer samtidig i toppen af de såkaldte Hvidlister inden forhavnestatskontrolregimerne Paris MoU og Tokyo MoU. 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com