Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bedre end frygtet

Søgeord:

9. september 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

504 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Godsomsætningen på de større danske havne overrasker positivt.

 

Godsomsætningen på landets største erhvervshavne var bedre end frygtet i 2. kvartal 2020.

 

Det viser nye tal, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort.

 

Tallene dækker den periode, hvor corona-nedlukningen i ind- og udland var meget omfattende. Derfor var det også frygtet, at godsomsætningen ville blive meget lav i april, maj og juni. Men faktisk har godsomsætningen været bedre end forventet, da den lige krøb op over 20 millioner tons.

 

- På grund af nedlukning og coronakrise havde vi frygtet at komme under 20 millioner tons gods på et kvartal for første gang siden 2014, siger Jakob Svane, der er sekretariatschef i brancheforeningen Danske Shipping- og Havnevirksomheder.

 

- Men at vi holder os på den gode side, giver en vis optimisme for branchen og for fremtiden.

20,2 mio. tons gods blev håndteret af havnevirksomhederne på de større danske erhvervshavne i 2. kvartal 2020. Heraf var 15,2 mio. tons fragtskibsgods, mens 5 mio. tons var færgegods.

 

- Færgegodset er faldet som forventet, men til gengæld var der store fremskridt for byggematerialerne, siger Jakob Svane.

 

- Og det matcher jo meget godt med den udvikling vi så under nedlukningen, hvor der var vild gang i byggemarkederne. Det har altså været med til at holde hånden under en stor del af shipping- og havnebranchen.

Fremgang

- Vi hører, at det generelt begynder at gå fremad derude på kajkanten. Så nu håber vi på at restriktioner kan minimeres, og at der kan komme mere gang i eksporten igen, herunder at anbefalingerne fra regeringens genstartteams for eksporterhvervene bliver ført ud i livet, slutter Jakob Svane.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk