Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bedre velfærd for sømænd i Aalborg

Søgeord:

24. juni 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

475 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Donation på 200.000 kroner skal forbedre sømænds velfærd i Aalborg.

 

En donation på 200.000 kroner fra Hedegaard Agro og Aalborg Havn til velfærdsorganisationen Seaman Aalborg skal forbedre velfærden for de sømænd, der anløber Aalborg Havn. Pengene skal blandt andet gå til indkøb af cykler, udflugter samt gratis data i de kommende tre år.

 

Når tusindvis af søfolk hvert år tager et afbræk på land i Aalborg efter en længere periode på havet, bliver omkring 800 af sømændene kørt fra Aalborg Havn til Kompas Hotel Aalborg (tidligere Sømandshjemmet), hvor de bliver tilbudt forskellige services og forplejning.

 

Det er velfærdsorganisationen Seaman Aalborg (overtaget fra Aalborg-Nørresundby Søfarts-Service), der driver det daglige velfærdsarbejde for sømænd, der ankommer til havnene i Aalborg og Nørresundby.

 

Fremover vil sømændene opleve endnu bedre forhold, når de er i land. En donation på 200.000 kroner fra Hedegaard Agro og Aalborg Havn har nemlig gjort det muligt at videreudvikle velfærdsydelserne for de søfarende, og det glæder man sig over hos Seaman Aalborg:

- Det betyder utrolig meget, at vi med uddelingen har mulighed for at videreudvikle på velfærdsydelserne for sømændene. Det har længe været et ønske at kunne give dem endnu bedre forhold, når de er i Aalborg, og nu får vi blandt andet mulighed for at aktivere dem fysisk, når de er i havn, lyder det fra Bo Kikkenborg, der er hoteldirektør på Kompas Hotel Aalborg og leder hos Seaman Aalborg.

 

Udflugter, cykler og gratis data

Donationen skal blandt andet gå til indkøb af cykler, som skal gøre det nemmere for sømændene at transportere sig rundt i Aalborg og Nørresundby. Derudover skal der være mulighed for at tage på forskellige udflugter, når sømændene gør ophold på land. Sidst men ikke mindst ønsker Seaman Aalborg at lette sømændenes kontakt med familie og venner via gratis data til sømændene i tre år.

Bag uddelingen står adm. direktør i Hedegaard Agro, Søren Rathcke, og adm. direktør hos Aalborg Havn, Claus Holstein:

 

- Seaman Aalborg gør et enormt stykke arbejde for sømændene, og vi er rigtig glade for, at vi har mulighed for at bidrage til udviklingen af velfærdsarbejdet til gavn for sømændene på land, fortæller Søren Rathcke, der suppleres af Claus Holstein:

 

- Det er helt afgørende, at sømændene bliver taget godt imod og har gode forhold, når de besøger vores by. Efter ofte lang tid til søs er der behov for adspredelse under gode forhold, og derfor er det et meget prisværdigt arbejde, som Seaman Aalborg udfører.

 

Seaman Aalborg blev stiftet i 2013 gennem et samarbejde mellem Kompas Hotel Aalborg, Aalborg Havn og Handelsflådens Velfærdsråd. Donationen fra Hedegaard Agro og Aalborg Havn kommer fra en pulje af midler, der blev etableret i forbindelse med Projekt MurMal i Nørresundby.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk