Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Beskæftigelsen stiger i dansk søfart

Søgeord:

28. juni 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

465 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Der er flere og flere, der stævner ud mod en karriere til søs.

 

Nye tal fra Danske Rederier viser, at der både på land og til vands kommer flere ansatte i de danske rederier.

Om det er udlængsel, duften af saltvand eller muligheden for at arbejde i et globalt erhverv, der trækker flere folk til søs, er ikke til at sige. Men faktum er, at beskæftigelsen hos de danske rederier stiger. Både ombord på skibene og i kontorerne på land.

 

- Det er glædeligt at se, at de danske rederier har så godt gang i forretningen, at de har brug for flere gode folk til at løfte opgaverne, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.

Flere hænder til søs

Nye tal fra Danske Rederier viser, at der i 2019 er 24.437 personer ansat hos medlemmerne af organisationen. Det er en stigning på 1.487 personer svarende til 6 procent. En stor del af den vækst er drevet af aktiviteterne til søs, hvor der i år er kommet 856 flere søfolk, heraf 108 danske.

 

Men også på land er der kommet flere folk i kontorerne. Antallet af landansatte er i 2019 vokset med 631 mennesker til 6.788 personer. Heraf er de 408 nye landansatte kommet som følge af nye medlemmer i Danske Rederier, mens de 223 andre nyansatte er udtryk for organisk vækst.

 

- Vi har som et strategisk mål, at vi både skal bevare vores andel af danske søfolk på skibene og samtidig have flere landansatte på kontorerne i Danmark. På begge områder leverer vores medlemmer i 2019, så jeg er selvfølgelig glad for, at det ser ud til, at vi er godt på vej mod vores mål, siger Anne H. Steffensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk