Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Blå dansk forskning gør indtryk globalt

Søgeord:

10. maj 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

413 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Dansk maritim forskning vinder på gennemslagskraft

Danmark indtager en klar førsteplads, når man måler på international gennemslagskraft. Det viser en ny rapport fra DAMVAD Analytics.

 

Danske forskere har i perioden 2008-2017 udgivet 1287 publikationer. Antallet af publikationer i dansk maritim forskning er tredoblet i det seneste ti år, men at vi fortsat ligger på et relativt lavt niveau. Danmark blot indtager en sjetteplads, når antallet af publikationer i dansk maritim forskning sammenlignes med otte andre søfartsnationer; Holland, Grækenland, Singapore, Norge, Finland, Sydkorea, Tyskland og Kina.

 

Ser man derimod på den videnskabelig gennemslagskraft, så er stillingen en anden. Fra 2008-2017 indtager Danmark nemlig en klar førsteplads, når man sammenligner de otte søfartsnationers gennemslagskraft. Her står dansk maritim forskning stærkt med en gennemslagskraft på 1,49, ift. OECD-gennemsnittet på index 1.

Det betyder at dansk maritim forskning citeres 49 pct. oftere end gennemsnittet for et OECD-medlemsland.

 

- Det er uden tvivl interessant, at vi på kvaliteten af forskningen ligger så højt og er så attraktiv en samarbejdspartner internationalt. Det er meget glædeligt at se, at det især er indenfor områder som HR, skibsoperationer, logistik og energieffektivisering, at vi er helt i front på den internationale scene, siger Asbjørn Christiansen, fungerende direktør i Danske Rederier

 

Bekymrende tendens

Danmark, Norge og Singapore har i de seneste år været ramt af en svag faldende tendens i international videnskabelige gennemslagskraft. Og i 2017 oversteg Holland og Finland det danske niveau.

Det er en bekymrende tendens, mener Danske Rederier, som opfordrer til handling på området.

- Det ser ud til at være et tegn på, at en fokuseret indsats i landene på de maritime styrkepositioner, med øgede ressourcer og dedikerede indsatser virker. Derfor er det væsentligt at vi også i Danmark får afsat flere midler til maritim forskning og udvikling, udtaler Asbjørn Christiansen.

 

De seneste år er antallet af udgivelser fra dansk maritim forskning steget og gennemsnittet er nu på 179 publikationer om året fra danske virksomheder og universiteter.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk