Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Blå klynge styrkes

Søgeord:

22. januar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

460 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Seks interesseorganisationer i den maritime sektor går sammen i nyt klyngesamarbejde.

 

De forskellige erhverv under fællesbetegnelsen Det Blå Danmark samler nu kræfterne om en indsats, der skal ruste virksomheder og rederier til at stå centralt i den fremtidige erhvervsfremme og innovationsindsats.

 

Samarbejdet centrerer sig om oprettelsen af et maritimt klyngesamarbejde for alle nuværende regionale og nationale indsatser, der får som mål at sætte særlig fokus på innovation, netværk og kompetencer inden for det maritime.

 

Det skal ske igennem at samle alle relevante aktører i og omkring den maritime sektor i en fælles maritim klynge for at understøtte en af Danmarks særlige erhvervsmæssige styrkepositioner.

 

Bag initiativet står Danske Rederier, Danske Maritime, Danske Havne, Maritime Development Center (MDC), Maritimt Center for Optimering og Drift (MARCOD) og Fyns Maritime Klynge.

»Ny teknologi, nye miljøkrav og nye aktiviteter til søs rummer et enormt potentiale for Det Blå Danmark. Men det kræver innovation og samarbejde. Derfor samler vi nu aktørerne fra hele klyngen og fra hele landet om en fælles indsats,« udtaler direktørerne for de seks initiativtagere..

 

Potentialet for en fælles maritim klyngeindsats er ifølge parterne enormt. Omdrejningspunktet vil fortsat være global søtransport, men faktisk ser OECD potentiale til en fordobling af den samlede blå havøkonomi frem mod 2030. Initiativet kommer som svar på denne rivende udvikling, der opleves i den maritime sektor, hvor digitalisering, miljøkrav, fokus på reduktion af CO2 udledning og udvikling af havets ernorme ressourcer både skaber nye udfordringer og muligheder.

Parterne bag initiativet har igangsat arbejdet for mere præcist at definere organiseringen af klyngeindsatsen, finansiering samt de specifikke arbejdsområder mv., men parterne er enige om, at hovedfokus skal være innovation, netværk og kompetencer til erhvervet. Andre maritime aktører og videninstitutioner vil løbende blive inddraget i arbejdet.

 

Bag aftalen står Anne H. Steffensen, adm. direktør, Danske Rederier, Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime, Tine Kirk Pedersen, adm. direktør, Danske Havne, Mikkel Hansen. direktør, Maritime Development Center, Christine Lunde, adm. direktør, MARCOD, Lars Ahrendtsen, Forretningschef, Fyns Maritime Klynge,

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk