Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bredt samarbejde skal sikre fri bevægelighed

Søgeord:

16. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

230 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vil sikre, at søfolk kan styre uden om nye Covid-19-restriktioner.

 

En ny aktionsgruppe skal sikre, at søfarende kan rejse frit på trods af corona-restriktioner. Danske Rederier har arbejdet for etableringen af sådan et samarbejde og er glad for den nye aktionsgruppe.

 

Det skriver brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

 

Coronapandemien gør det stadigt svært for søfarende at komme frem og tilbage mellem deres skib og deres hjem. Og fremkomsten af den nye variant, Omikron, har fået nationer verden over til igen at stramme rejserestriktioner yderligere.

 

Verdenssundhedsorganisation, WHO, og Arbejdernes Internationale Organisation, ILO, vil derfor danne en aktionsgruppe, som skal sikre fri bevægelighed for internationale transportarbejdere.

Aktionsgruppen skal blandt andet sikre, at søfolk fortsat kan af- og påmønstre skibe uden at blive ramt af nationernes forskellige corona-restriktioner.

Danske Rederier har arbejdet for at få fælles internationale rammer på plads og er derfor meget tilfredse med det nye brede samarbejde.

 

- Coronapandemien har stadig et fast greb om os, og det er forståeligt at flere lande indfører skrappe restriktioner for at begrænse smitten. Derfor glæder det mig, at de internationale organisationer rykker og lytter til vores anbefalinger, så vores nøglemedarbejdere kan rejse frit og holde de globale forsyningskæder i gang, siger Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

Omikron kræver handling nu

Siden omikron blev noteret som en bekymrende coronavariant af WHO, har omkring 56 nationer opdateret skærpende rejserestriktioner.

 

Aktionsgruppen begynder arbejdet allerede i denne uge. Gruppen skal blandt andet sikre implementering af COVID-19-rejseprotokoller udviklet af industrien for at beskytte transportarbejdernes rettigheder.

 

Derudover er der planer om at indføre et medicinsk pas udstedt af WHO, der skal bruges af de søfarende, som bevis på at de er blevet vaccineret.

 

”Vi ser frem til at følge arbejdet i de kommende uger og måneder, og håber på, at det internationale samarbejde medfører, at rejserestriktionerne vil påvirke vores søfarendes hverdag og arbejdsgange betydeligt mindre, ” siger Anne W. Trolle.

 

Aftalen om en aktionsgruppe sker efter at WHO og ILO mødtes med organisationer og fagforeninger, der repræsenterer vej-, luft- og søfartsvirksomheder samt transportarbejdere fra hele verden.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk