Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Brinttankstation lander på Aarhus Havn

Søgeord:

19. januar 2023  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

151 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Energiselskabet Everfuel etablerer ny brinttankstation på Aarhus Havn.

 

Til sommer vil lastvogne, busser, varevogne og taxaer kunne hælde brint på tanken på hjørnet af Østhavnsvej og Oceanvej på Arhus Havn. Det sker når energiselskabet Everfuel i samarbejde med Aarhus Havn etablerer en  brinttankstation på havnen.

 

Det skriver Aarhus Havn i sit seneste nyhedsbrev.

 

En ny brinttankstation ser dagens lys i løbet af 2023. Det betyder, at taxier, varevogne, lastbiler, busser og andre tunge køretøjer kan tanke grøn brint fra sommeren 2023. Det vil også være muligt for private køretøjer at tanke ved tankstationen, der kommer til at ligge på hjørnet af Østhavnsvej og Oceanvej, skriver havnen i nyhedsbrevet.

 

- Aarhus Havns vision er at blive den mest bæredygtige havn i Østersøområdet. For at opnå det skal havnen støtte bæredygtig mobilitet både til vands og til lands. Vi tror på, at brint kommer til at spille en vigtig rolle i omstillingen af den tunge vejtransport, og ved at tilbyde en placering til en brintstation i et vigtigt logistikknudepunkt er vi med til at skabe de nødvendige incitamenter for lastbiloperatører til at overgå til brintlastbiler, siger Anne Zachariassen, COO hos Aarhus Havn.

Everfuels tredje brinttankstation

Everfuel har i forvejen annonceret brinttankstationer i Vordingborg og Taulov. Med en kommende station i Aarhus vil der være et mere sammenhængende netværk af stationer. Ligesom placeringen i Vordingborg og Taulov er placeringen i Aarhus en del af Trans European Transport Network (TEN-T), som omfatter de vigtigste forbindelser og knudepunkter i hele EU.

 

Flere virksomheder ser allerede nu frem til at tanke grøn brint på den kommende brinttankstation i Aarhus:

 

- Transportbranchen har brug for flere muligheder for virkelig at gøre noget ved den grønne omstilling. Vi hilser derfor Everfuels initiativ velkommen som et skridt i den rigtige retning. Vi har omkring 200 lastbiler, der ikke kan overgå til elektriske køretøjer, da det ikke overholder den fleksibilitet, vi har brug for. Brint kan med den lange rækkevidde, begrænsede vægt og hurtige tankning af brænd blive en åbning mod den grønne omstilling. Og med Everfuels tilstedeværelse på havnen er vi et vigtigt skridt tættere på den løsning, siger Lars Sørensen, adm. direktør i Johs. Sørensen & Sønner Aarhus A/S

- Hos Aarhus Taxa bakker vi op om den kommende brintstation på havnen. En ekstra station i byen er vigtig for at drive vores eksisterende flåde af brinttaxaer og giver mulighed for udvidelse af flåden. En ekstra station er et vigtigt skridt mod nulemissionstaxikørsel i Aarhus, siger Astrid Donnerborg, adm. direktør i Aarhus Taxa.

 

De positive toner fra virksomhederne glæder Jacob Krogsgaard, der er CEO i Everfuel, og mener, at brinttankstationen på Aarhus Havn sender et stærkt signal:

 

- De positive tilkendegivelser fra både nuværende og potentielle kunder bekræfter vores tilgang til udrulning af et brintstationsnetværk på de rigtige lokationer. At Aarhus Havn ser anderledes på måder at reducere CO2-udledningen i det ekspanderende havneområde sender et stærkt signal og skaber opmærksomhed om det iboende behov for at accelerere brændstofomstillingen nu for at dekarbonisere vejtransporten – med udgangspunkt i de vigtigste logistiske knudepunkter, siger Jacob Krogsgaard, CEO i Everfuel. /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk