Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

CMP håber på krydstogteventyr i slutningen af 2021

Søgeord:

23. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

238 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Glæde hos CMP: Krydstogtturisme åbner sig yderligere i Danmark.

 

Copenhagen Malmö Port (CMP) kunne fredag 20. august annoncere, at de hidtil gældende restriktioner for passagerernes afstigning fra krydstogtskibe var lempet, så både vaccinerede og Covid-19-testede krydstogtpassagerer nu har mulighed for at gå fra borde i Danmark. Dette kan give håb om en sensommer med øget krydstogtsaktivitet i Københavns havn i resten af 2020.

 

Det skriver CMP i en pressemeddelelse.

 

Selvom krydstogtskibsturisme var en del af den gradvise genåbning af rejseaktiviteter i Danmark i slutningen af juni, har det separate krav om 100 procent færdig vaccination for passagerer betydet, at kun få krydstogtsskibe har anløbet havnen i København denne sommer.

 

Det er derfor med stor begejstring, at Copenhagen Malmö Port (CMP) har modtaget nyheden om, at krydstogtskibene i højere grad placeres på lige fod med andre rejseformer i forhold til de generelle indrejseregler.

- Det har været virkelig hårde to år for krydstogtbranchen, herunder for de danske krydstogthavne som CMP. Vi var naturligvis ganske glade, da krydstogtturismen blev åbnet i juni. De usædvanligt strenge krav, som krydstogtturismen var underlagt, har dog forhindret Danmark i at kunne få branchen i gang igen. Derfor er vi meget glade for at høre, at begrænsningerne er lettet - og jeg vil også gerne takke de danske myndigheder for deres fremragende samarbejde om genstart. Vi vil nu gøre alt for at tiltrække så mange skibe som muligt, så vi igen kan bidrage til turisme i København, kommenterer Barbara Scheel Agersnap, administrerende direktør for Copenhagen Malmö Havn.

 

Ud over de generelle indrejseregler skal passagerer på krydstogtskibe, der går fra borde, have en negativ Covid-19-test, inden de går i land i Danmark, uanset om de er blevet vaccineret før dette. Testen må ikke være ældre end 48 timer, hvis det er en antigen-test eller 72 timer, hvis det er en PCR -test.

Dette er imidlertid en opgave, der kan håndteres om bord på skibene, da de har kapacitet til at teste.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk