Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Color Line tager to færger ud af drift

Søgeord:

7. november 2022  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

460 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Høje energipriser får Color Line til at slanke færgeflåden.

 

Color Line effektiviserer dele af den operationelle drift på ruterne Sandefjord-Strømstad og Oslo-Kiel. Det sker ved at indstille driften af med Color Viking på Sandefjord-Strømstad-ruten og fragtskibet Color Carrier på ruten Oslo-Kiel.

 

Det meddelte rederiet forleden i en pressemeddelelse.

 

Årsagen er angiveligt en kombination af høje energiomkostninger, makroøkonomisk usikkerhed og svækkede rammebetingelser.

 

Color Line oplyser ikke, hvor mange ansatte, der forventes at blive berørt af nedskæringerne. Men ifølge frifagbevegelse.no vil 135 medarbejdere blive ramt af fyringsrunden.

 

Rederiet vil søge at minimere antallet af afskedigelser gennem omplacering til andre skibe i flåden og ved at tilbyde frivillige fratrædelsesordninger.

 

- Color Viking har dagligt året rundt sejlet mellem Norge og Sverige i mere end 20 år, men på grund af høje energiomkostninger og svækkede rammebetingelser er det desværre ikke længere økonomisk holdbart at drive dette skib på ruten, udtaler administrerende direktør Trond Kleivdal.

 

En stærk prisvækst har medført en markant stigning i omkostningerne til brændstof, landstrøm og råvareomkostninger, samtidig med at vigtige rammebetingelser er blevet svækket.

Slut med tilskud til norske søfarende

Det gælder især tilskudsordningen for norske søfarende, og i forslaget til statsbudgettet for 2023 foreslås en yderligere svækkelse af ordningen. Derudover foreslår regeringen at reducere omfanget af skattefriordningen yderligere, denne gang ved at halvere den skattefrie kvote på tobak for indbyggere i Norge.

 

Farvel til fragtskibet Color Carrier

Color Line afslutter også driften af fragtskibet Color Carrier, som blev indsat på ruten mellem Oslo og Kiel i 2019. Operationen er ikke længere kommercielt bæredygtig som følge af stærkt stigende omkostninger til brændstof og øgede besætningsomkostninger på grund af svækkede rammer betingelser. Dette i kombination med faldende økonomisk og industriel aktivitet i Europa.

 

- Det er mærkbare, men helt nødvendige tiltage for at strømline driften. Vi går nu i gang med en proces med det formål at minimere antallet af afskedigelser, blandt andet gennem omplacering til andre skibe i flåden samt tilbud om frivillige ordninger, siger Kleivdal.

Lukker i november

Color Viking kører videre på normal rute til og med 20. november, mens Color Carrier kører til og med 14. november.

 

Color Line fortsætter med at drive ruten mellem Sandefjord og Strømstad med verdens største plug-in hybridskib Color Hybrid, som har vist en god udvikling i år.

 

På ruten Oslo-Kiel fortsætter Color Line tilbuddet om godstransport med søsterskibene Color Fantasy og Color Magic, som også er inde i en positiv udvikling.

 

Både Color Viking og Color Carrier har gennemgået opgraderinger de seneste år, og skibene vil blive sat til salg på det globale marked. Tiltagene forventes at forbedre driftsresultatet med omkring 50 millioner NOK i 2023 i forhold til indeværende år.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk