Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Containerfremgang i Gøteborg

Søgeord:

5. november 2019  |  

Læst i alt:

425 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Gøteborg Havn melder om fire procents vækst i containervolumener siden nytår.

 

Trods den usikre markedssituation har Göteborg Hamn øget containeromsætningen med fire procent fra januar til udgangen af september. Væksten skal ses på baggrund af et drop på én procent i den samlede containeromsætning på svenske havne i første halvår.

 

Fremgangen skylds især en fortsat vækst i antallet af skibscontainere, der ankommer til Göteborg Hamn med godstog fra havnens svenske bagland.

 

Den store havn i Gøteborg oplevede et fald i containeromsætningen i 2016 og 2017. Men udviklingen vendte i 2018, udskibningen af containere fra de vestlige Sverige og baglandet – en trafik der primært går til containerterminalerne i Gøteborg på lastbil – steg mærkbart.

 

I år er det så vækst i containere fra resten af Sverige, der trækker op. Her er det som nævnt primært trafikken på jernbanen, der står bag fremgangen. Her er volumenerne angiveligt steget med hele 20 procent fra januar til september. Blandt andet fordi containervolumenerne fra det nordlige og østlige Sverige er vendt tilbage.

- Gøteborg Havn betjener hele Sverige og den nuværende trend er båret af havnens fortsatte landsdækkende opsving i containertrafikken. Havnen har focus på, at sikre svensk industri har uafbrudt adgang til de eksterne marekder, selv om der er et usikkert forretningsklima og et forsigtigt hjemmemarked, siger Elvir Dzanic, der er CEO i Gothenburg Port Authority.

 

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk