Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danmark først med digitalt skibsregister

Søgeord:

19. januar 2023  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

140 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danmark lancerer verdens første digitale skibsregister.

 

Danmark har i denne uge søsat verdens første digitale skibsregister. Det skal få bugt med bøvlet papirarbejde og højne sikkerheden i forhold til skibsregistrering.

 

Der er i dag over 6000 skibe registreret i de danske skibsregistre. Den praktiske indregistrering af skibe og ændring af registreringer i forbindelse med eksempelvis ejerskifte er indtil nu foregået manuelt.

 

Derfor har Søfartsstyrelsen i denne uge lanceret det nye digitale skibsregister, der skal lette arbejdsbyrden med hurtigere og mere effektive arbejdsgange for alle, der er involveret i registreringen af et skib i Danmark. Samtidig bidrager systemet med et ekstra lag af sikkerhed og kontrol i forhold til skibsregistrering.

 

- Digitalisering er et centralt omdrejningspunkt for fremtidens skibsfart. Lanceringen af det digitale skibsregister i dag er et væsentligt initiativ i den forbindelse. Det digitale skibsregister gør op med manualt papirarbejde og har stort potentiale til at effektivisere og lette de administrative byrder for rederier ved skibsregistrering og skibshandel, udtaler vicedirektør Niels Peter Fredslund  fra Søfartsstyrelsen.

Interesserede kan kan finde mere om det digitale skibsregister her: Idriftsættelse af Digitalt Skibsregister

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk