Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danmark sejler forbi USA

Søgeord:

11. juli 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1178 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vi råder nu over verdens femtestørste handelsflåde.

 

Danmark råder nu over den femtestørste handelsflåde i verden.

 

Det viser en netop offentliggjort opgørelse foretaget af IHS Seaweb.

 

Det er ikke mere end halvandet år siden, Danmark overhalede Tyskland og rykkede op på en sjetteplads på listen over verdens største handelsflåder målt på skibe, som opereres af danske rederier. Men allerede nu tager den danske handelsflåde endnu et skridt op ad listen og vipper USA’s handelsflåde af pladsen som verdens nummer fem.

 

Rykket til femtepladsen på listen over verdens største opererede handelsflåder viser, ifølge administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, at de seneste års kurs for dansk søfart har virket.

 

- Det glæder mig meget, at Danmarks handelsflåde nu er den femtestørste i verden målt på de skibe, som opereres af danske rederier. Vi har set stor vækst i de skibe, som danske rederier driver, og samtidig er der flere skibe under dansk flag end nogensinde før, siger Anne H. Steffensen, der dog advarer mod at hvile på laurbærrene.

- De næste 5-10 år er helt afgørende for at finde vejen frem mod det CO2-neutrale skib, som vil være forudsætning for fortsat vækst i skibsfarten. Den viden, der er påkrævet, skal komme gennem investering fra erhvervet, målrettet forskning, uddannelse og innovative startups, som kan fastholde og udvikle den danske handelsflådes position som nu femte største i verden, siger hun.

 

Erhvervsminister Simon Kollerup er enig i, at der fortsat skal være et stærkt fokus på forskning og innovation inden for søfart, ikke mindst når det gælder bæredygtighed:

 

- Danmark er et lille land, men der er alligevel ikke mange andre lande, som kan måle sig med os, når det gælder søfart. Det skyldes naturligvis, at vi er en nation med lange stolte traditioner til søs, men også at vi her i nyere tid er nogle af dem, som går forrest for at sikre en grøn omstilling af søfarten, siger skibsfartens minister.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com