Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DanPilot ramt af dønninger fra presset marked

Søgeord:

7. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

196 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Lodseriet forventer, at nedgangen i skibstrafik fortsætter ind i andet halvår af 2021.

 

Færre skibe som følge af Covid-19 pandemien udråbes som syndebuk hos lodseriet DanPilot, der kommer ud af første halvår med et resultat efter skat på 1,6 mio. kr. og en omsætning på cirka 200 mio. kr. – et fald på omkring 5 procent.

 

Resultatet er negativt påvirket af et fald i antallet af lodsninger. Påvirkningen kommer blandt andet fra et presset tankmarked, hvor en fortsat lav efterspørgsel trækker spor. Samtidigt er krydstogtmarkedet under stort pres og hele 2021-sæsonen bliver meget begrænset. Selvom eksempelvis containermarkedet, hvor linjerederierne har høj aktivitet, har oplevet stor fremgang, udmønter denne fremgang sig ikke i, at der er flere containerskibe. Fremgangen udmønter sig blot i, at de sejler med flere containere ombord, når skibene lodses, lyder det fra DanPilot.

Virksomheden forventer, at nedgangen i skibstrafikken og dermed økonomien fortsætter ind i andet halvår af 2021 som følge af den pressede verdensøkonomi. DanPilots forventninger til årets resultat er behæftet med stor usikkerhed som følge af den fortsatte Covid-19 pandemi. Forventningerne til resultatet af den ordinære drift for 2021 ligger således på mellem -1 mio. til 4 mio. kr. efter skat.

 

DanPilot er en selvstændig offentlig virksomhed ejet af staten. DanPilot lodser skibe, der sejler transit mellem Skagen og Gedser/Allinge gennem Storebælt og Øresund og skibe, der skal ind og ud af danske havne. DanPilot har 17 lodsstationer i Danmark og yderligere fire bådpladser. I alt har DanPilot lidt over 300 medarbejdere, heraf cirka 180 lodser og cirka 80 bådmænd. DanPilot har hovedkvarter i Svendborg. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com