Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk flag rykker plads op

Søgeord:

13. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

226 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Især rederiet Torm bidrog til en positiv udvikling i antallet af handelsskibe under dansk flag.

 

Igen i 2021 satte antal skibe på dansk flag rekord. 779 skibe sejler nu under Dannebrog, hvilket er en fremgang på 2,6 procent siden årsskiftet. Fremgangen betyder, at Danmark rykker en plads op på listen over største flagstater.

 

Det er en optælling foretaget af Danske Rederier, der viser, at der nu er 779 skibe på dansk flag.

Det er 20 flere end samme tidspunkt sidste år, og en fremgang på 2,6 procent. Ser man på tonnagen, er den steget fra 22,34 mio. BT til 23,24 mio. BT, hvilket svarer til en stigning på 4 procent.

 

Årets fremgang i det danske flag betyder, at Danmark som flagstat nu indtager en 11. plads i verdensflåden, når man måler på bruttotonnagen. Det er én plads frem ift. sidste år.

Torm trækker op

Rederiet Torm har haft travlt med at indkøbe nye Dannebrogsflag til deres skibe. 16 af de sorte og orange Torm-skibe er i årets løb blevet flaget ind i Dansk Internationalt Skibsregister.

 

- Vi afvejer fordele og ulemper, hver gang vi flager et skib ind. Og konklusionen for os er, at Dannebrog kan konkurrere med andre flag, og derfor er det attraktivt for os. Når vi vælger flag, ser vi på de finansielle og operationelle forhold, og i det indgår også, at vi samtidig styrker Danmarks position som søfartsnation i international sammenhæng, når fremtidens rammebetingelser for søfart skal forhandles, siger Jacob Meldgaard, CEO i Torm og formand for Danske Rederier.

Fylder mere i IMO

Tilslutningen til flaget kan være en af de ting, der skeles til, når der eksempelvis skal forhandles globale rammer for skibsfarten i FNS søfartsorganisation, IMO. En stærk flagstat markerer sig unægtelig nemmere i forhandlingerne.

 

- Jeg bliver aldrig træt af at gentage nyheden om, at Dannebrog er gået frem, og det er også tilfældet i år. Dansk flag signalerer kvalitet og ordnede forhold, og siden 2000 er både antal skibe og tonnage på dansk flag vokset år for år, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

 

- Vi har haft som erklæret mål i vores strategi, at den dansk flåde skulle vokse med ti procent i både antal skibe og bruttotonnage i løbet af strategiperioden. Ved nytår endte perioden, og målene er mere end indfriet med 14 procent flere skibe på dansk flag og 43 procent større tonnage, siger Anne H. Steffensen.     /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk