Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk støtte til hospitalsskibe

Søgeord:

29. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

198 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske Rederier indgår partnerskab med Mercy Ships Danmark.

 

Danske Rederier bakker op om organisationen bag hospitalsskibene Africa Mercy og Global Mercy og indgår et nyt partnerskab med Mercy Ships Danmark.

 

De fleste kender Kim Larsens ’Jutlandia’ og fortællingen om en dansk humanitær indsats i Koreakrigen med hospitalsskibet M/S Jutlandia.

 

Men hospitalsskibe er ikke noget, der hører fortiden til. I dag driver organisationen Mercy Ships to hospitalsskibe, hvoraf det ene er sprit nyt.

 

Danske Rederier indgår nu et partnerskab med den danske gren af organisationen, Mercy Ships Danmark, for at støtte op om det humanitære arbejde.

 

- Det er en stor anerkendelse for os hos Mercy Ships Danmark, at Danske Rederier støtter op om vores arbejde, som i bund og grund handler om at redde liv i verdens fattigste lande med den nyeste teknologi og muligheder fra topmoderne hospitalsskibe, siger Christian Sophus Ehlers, direktør hos Mercy Ships Danmark.

Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier mener, at det er oplagt, at Danske Rederier bakker op om Mercy Ships:

 

”Det ligger lige til højrebenet, at vi støtter en organisation som Mercy Ships, som kan bringe et effektivt sundhedsvæsen ud i afkroge af verden, som har ringe adgang til hospitaler. Der har altid været en stærk tradition for at hjælpe andre til søs, og jeg synes, Mercy Ships’ mission flugter rigtig godt med den tradition, siger adm. direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

To hospitalsskibe

I dag råder Mercy Ships over to hospitalsskibe.’Africa Mercy’, som er den tidligere storebæltsfærge ’Dronning Ingrid’, har fra 2007 fungeret som hospitalsskib hos Mercy Ships.

 

Og så det nye ’Global Mercy’, som indsættes primo 2022 og gør kapaciteten langt større. Skibet er med sine 12 dæk udstyret med seks operationsstuer, hospitalssenge til 200 patienter, et fuldendt laboratorium og simulationstræningsområder.

 

Her arbejder de frivillige fagfolk og det lokale sundhedspersonale i værtslandet side om side. Mere end 640 medarbejdere vil kunne bo og arbejde ombord med plads til omkring 950 på skibet, når det ligger til kaj.

 

I november holder Danske Rederier sammen med Danske Maritime og Mercy Ships Danmark et arrangement, hvor medlemmer og andre interesserede får mulighed for at få et større indblik i Mercy Ships arbejde og høre oplæg fra nogle af de frivillige, der har været sendt afsted på et hospitalsskib.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk