Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danskflaget handelsflåde sejler fra resten af EU

Søgeord:

21. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

235 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmark er bedre til at tiltrække ny tonnage end næsten alle andre lande i EU.

 

Skibe på dansk flag er vokset med 8,6 procent fra 2016-2020. Det er væsentlig over EU-gennemsnittet, som ligger på 2,4 procent.

 

Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

 

Dannebrog er blandt de hurtigst voksende flag de senere år, når man sammenligner med de fleste andre flagstater i EU og gennemsnitsvæksten for hele den EU-flagede flåde.

 

I en ny opgørelse fra EU’s søfartsorganisation EMSA (European Maritime Safety Agency) er bruttotonnagen under dansk flag vokset 8,6 procent fra 2016-2020. Ser man på medlemslandene samlet i EU, er bruttotonnagen gået frem med 2,4 procent.

Kvalitetsstempel

- Det er en rolig og sikker fremgang, vi ser under dansk flag. Det viser med al tydelighed, at det danske flag er et konkurrencedygtigt kvalitetsstempel, og at mange års bred politisk opbakning til ambitionen om at styrke Danmark som søfartsnation bærer frugt, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

 

Kun Portugal og den franske ø, Reunion er gået mere frem end dansk flag ift. udgangspunktet i 2016, men de kommer fra et lavere udgangspunkt med en betydeligt mindre handelsflåde end Danmark.

 

- Det er vigtigt for Danmark at have et stærkt flag, når vi taler søfart. Det giver os en vigtigere stemme internationalt og styrker vores mandat i de vigtige klimaforhandlinger, der kommer til at definere branchen de kommende år, siger Anne H. Steffensen.

Den globale udvikling i bruttotonnagen har været en vækst på 3,5 procent i perioden.

EU's største flagstat, Malta er i perioden vokset 5,9 procent, mens den næststørste flagstat i EU, Grækenland er gået tilbage med 0,6 procent.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk