Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DFDS indleder integration af HSF Logistics

Søgeord:

15. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

687 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Integration af HSF Logistics Group begynder efter afslutning af købet i dag.

 

DFDS har i dag afsluttet købet af HSF Logistics Group. Virksomheden er en af Europas førende leverandører af kølelogistik til kødproducenter og andre fødevareproducenter, der driver temperaturstyrede forsyningskæder.

 

HSF Logistics Group har omkring 1.800 medarbejdere med en årlig omsætning på omkring DKK 2,8 mia. og et EBITDA på DKK 385 mio.

 

- Det er en stor glæde at byde alle HSF's medarbejdere velkommen til DFDS. Vores tilbud til en bred vifte af fødevareproducenter styrkes nu betydeligt. Siden vi blev enige om at gå sammen i januar, har vores dialog bekræftet, at det er et fremragende match, siger Torben Carlsen, CEO for DFDS.

 

Købet af HSF Logistics Group følger DFDS’ Win23-strategi om at øge salget af logistikløsninger til udvalgte industrier. Købet medfører en betydelig styrkelse af DFDS’ kølelogistikaktiviteter og tilbuddet til kølelogistikkunder.

 

På årsbasis er den forventede samlede proforma-omsætning for DFDS Koncernen på omkring DKK 19 mia., der genereres af omkring 10.000 medarbejdere.

Ledelse

Martin Gade Gregersen, i øjeblikket CEO for HSF Logistics Group, udnævnes til Head of Cold Chain i DFDS med reference til Niklas Andersson, EVP & Head of Logistics Division. I betragtning af Cold Chains betydning og vækstmuligheder udnævnes Martin Gade Gregersen endvidere til medlem af DFDS’ Executive Management Team (EMT).

 

Transaktionsstruktur og finansiering

Transaktionens virksomhedsværdi (enterprise value) er DKK 2,5 mia. EV/EBITDA transaktionsmultiplen er 6,5x.

 

Transaktionens egenkapitalværdi er DKK 1,82 mia., hvoraf DKK 0,93 mia. er betalt i dag. Betalingen af det resterende beløb er fastsat til 6. oktober 2021. Netto-rentebærende gæld på omkring DKK 0,76 mia. overtages som en del af transaktionen.

 

Som led i afslutningen af transaktionen er der erhvervet minoritetsaktier for en samlet betaling på DKK 58 mio.

Det var tidligere forventet at betale transaktionsprisen over en periode på tre år. Betalingen er imidlertid fremskyndet for at øge hastigheden af integrationen. Fremrykningen afspejler endvidere DFDS’ styrkede økonomiske situation.

 

HSF Logistics Group konsolideres fuldt ud i DFDS koncernen fra i dag.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk