Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DFDS øger fragt- og passagervolumener

Søgeord:

12. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

474 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DFDS: Resultater for første kvartal på linje med forventningerne.

 

En kombination af øgede fragtmængder og en længe ventet forbedring i antallet af passagerer, samt opkøb får æren for, at DFDS A/S kom ud af første kvartal med en opsætningsfremgang på 52 procent. Driften (EBITDA) blev forbedret med ni procent til 822 millioner kroner.

 

DFDS A/S administrerende direktør, Torben Carlsen udtaler i en kommentar.

 

- Vi er tilfredse med DFDS's præstationer i 1. kvartal, hvor vi øgede vores EBITDA med ni procent. Vores fragt- og passagervirksomheder har begge fået en god start på året, understøttet af opkøbet af HSF Logistics og den længe ventede tilbagevenden af vores passager. Mens de europæiske forsyningskæder fortsat er under pres, fastholder vi vores forventninger til helårsindtjeningen uændret på over 20 procent.

I færgeforretningen steg omsætningen 30 pct. på grund af højere fragt- og passageraktivitet, samt en betydelig stigning i indtægterne fra bunkertillæg. Logistikdivisionens omsætning voksede i første kvartal 87 pct. til DKK 2.666 mio., positivt påvirket af opkøbene af HSF Logistics og ICT Logistics.

Rederi- og logistikvirksomhedens samlede fragt-EBITDA for færge- og logistikaktiviteter før særlige poster steg 10 procent til DKK 926 mio.

 

Ukraine

DFDS’ netværk i Østersøen blev ramt af Ruslands invasion i Ukranie i form af reducerede fragtmængder. Især ruterne fra Tyskland til Litauen og fra Sverige til Litauen.

 

DFDS har siden invasionen indstillet alle aktiviteter i Rusland og også holdt op med at transportere russisk registrerede enheder. DFDS fortsætter med at arbejde med internationale humanitære organisationer for at støtte en konstant strøm af nødhjælp til Ukraine.

Forventninger

Mens krigen i Ukraine, stigende inflation og fortsat kapacitets- og personalemangel skaber usikkerhed om forventningerne til økonomisk vækst i 2022, er efterspørgslen efter fragttjenester fortsat robust.

 

Som et resultat heraf forbliver DFDS' forventninger til indtjeningen for hele 2022 på mere end 20 procents vækst uændret. /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk