Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DFDS og P&O Ferries under lup i Frankrig

Søgeord:

29. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

298 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Franske myndigheder undersøger kapacitetsaftale mellem P&O Ferries og DFDS.

 

Transport Tidende kunne forleden berette, at de britiske konkurrencemyndigheder har indledt en undersøgelse af en såkaldt kapacitetsdelingsaftale mellem færge- og ro/ro-federierne P&O Ferries og DFDS A/S.

 

Nu har konkurrencemyndighederne i Frankrig også indledt en granskning af aftalen.

 

Det skriver maritimedanmark.dk.

 

De to rederier indledte samarbejdet i maj – angiveligt for at reducere ventetiden for chaufførledsagede lastvogntog på ruten Calais-Dover og forbedre trafikflowet på ruten. I praksis betyder, aftalen at lastvogne kan køre ombord på den først ankomne færge – uanset om de har bestilt plads hos det ene eller det andet rederi.

 

De britiske konkurrencemyndigheder har begrundet sin undersøgelse med, at man vil undersøge om aftalen er konkurrenceforvridende. Den britiske konkurrencemyndighed har i en pressemeddelelse om undersøgelsen fremhævet, at der ikke var truffet nogen afgørelse i sagen.

I forbindelse med, at de franske konkurrencemyndigheder har indledt en undersøgelse, har DFDS A/S ifølge maritimedanmark.dk afvist anklagerne.

 

P&O Ferries har ikke ønsket, at kommenteret anklagerne over for fransk presse.

 

Aftalen mellem DFDS A/S og P&O Ferries blev indgået kort før et konkurrerende færgerederi – Irish Ferries – begyndte at besejle ruten Calais-Dover.   /Smir

 

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk