Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DFDS tager toget

Søgeord:

11. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

410 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DFDS A/S køber tyske PrimeRail og går for alvor ind på markedet for godsbanetransport.

 

DFDS A/S meddelte tirsdag, at færge- og ro-ro-rederiet har købt den tyske godsbaneoperatør PrimeRail. Parterne har underskrevet en aftale om købet.

Med opkøbet købet styrker DFDS sine logistikservices til fragtkunderne og lancerer et helt nyt godsbane-forretningsområde i koncernen.

 

PrimeRail driver kontinental- og søtransportlogistikkoncepter i en kombination af jernbane og vej og blev grundlagt i 2019. I 2020 lancerede DFDS et nyt "Intermodal Transport Competence Center" i Köln, i samarbejde med PrimeRail, for at levere intermodale løsninger til DFDS-kunder.

 

Købet beskrives som et vigtigt skridt for DFDS, der skal være med til at realisere intermodale ambitioner ved at kombinere færge- og jernbanetransport.

 

Peder Gellert Pedersen, koncerndirektør og chef for færgedivisionen hos DFDS, siger:

- For DFDS er dette et vigtigt strategisk skridt. Vi har ledt efter de rigtige partnere med samme værdisæt og kommercielle orientering som DFDS. PrimerRail opfylder vores ønsker og er derfor det er derfor et perfekt match. Vi forbinder vores havne med godsbaneforbindelse til indlandsterminaler. Derved kan vi tilbyde et miljøvenligt glat transportnetværk til gavn for vores kunder og samfundet.

 

Business Unit Rail

PrimeRail vil som nævnt ovenfor fungere som et nyt forretningsområde Rail i DFDS, der dækker PrimeRail og den eksisterende intermodale aktiviteter i DFDS. Forretningsområdet Rail er organiseret inden for DFDS Mediterranean-forretningsenheden og ledes af Patrick Zilles, i øjeblikket administrerende direktør for primeRail.

Gode tyrkiske erfaringer

Som vicepræsident og jernbanechef rapporterer Patrick Zilles til chef for Middelhavet, Lars Hoffmann, som siger:

 

- Siden vi købte vores tyrkiske rutenetværk i midten af 2018, har vi lært, hvor meget værdi togløsninger kan tilføje til vores forretningsmodel og netværk. Vi udvider vores netværk, og med det stigende fokus på grønne løsninger er det et naturligt skridt at udvikle vores togsæt yderligere. Vi har siden 2018 fordoblet vores antal ugentlige tog; det er derfor naturligt at tage det næste skridt. Vi ser en stigende efterspørgsel efter jernbanetransport kombineret med vores færgeruter og logistikydelser. Partnerskab med PrimeRail giver os mulighed for at tilbyde yderligere intermodale løsninger. Kunder kan aflevere enheder på vores terminaler i Tyrkiet og hente dem i Europa meget tæt på slutdestinationerne.

Grundlægger og administrerende direktør for PrimeRail Patrick Zilles udtalter:

 

- Jeg er stolt over, at DFDS efter et vellykket samarbejde nu gør PrimeRail til en vigtig del af et af de førende færgeretværk i Europa. PrimeRail vil blive integreret i DFDS, hvilket maksimerer mobiliteten med omkostningseffektive og innovative intermodale transportløsninger."

 

Den fuldstændige integration af primeRail i DFDS forventes afsluttet inden for året.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk