Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Digital styring af indlandsfartøjer

Søgeord:

21. maj 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

383 gange

Læses i øjeblikket af:

1

HVCC udvikler shipping-platform.

 

Hamborg Havn er ikke alene den største havn i Tyskland – det er også den næststørste indlandshavn i landet. Flere end 10.000 indlandsfartøjer om året benytter sig af handling-faciliteterne i havnen.

 

Siden 2012 er volumen af containertrafik til og fra Hamborg havn og indlandsvandvejene steget med 40 procent til over 128.000 TEU, og derfor har koordineringscentret i Hamborg, Hamburg Vessel Coordination Centre (HVCC), fundet ræson i at etablere en ny, digital fælles shipping-platform, der vil gøre det muligt at koordinere skibenes anløb centralt.

 

Gerald Hirt, managing director hos HVCC:

 

- Den nye platform vil gøre det muligt at digitalisere og forstærke gennemsigtigheden i planlægningen af indlandsfartøjers ankomst til Hamborg, koordinering af rotationer internt i havnen, anvisningen af kajpladser og terminalhåndtering, siger han, og Michael Westhagemann, Hamborgs senator for økonomi, tilføjer:

- En institution som HVCC er unik i Europa. Den har udviklet sig til at blive en etableret spiller i den maritime verden og som et best-practice eksempel på aktiv digitalisering i Hamborg Havn. Udviklingen af en koordinerende platform for indlandsshipping vil yderligere forstærke konkurrencedygtigheden i denne bæredygtige transportform. Som havneby kan Hamborg kun drage nytte af dette, lyder det fra senatoren. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com