Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

El-færgen ’Grotte’ på vej til Danmark

Søgeord:

12. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

923 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Skal indgå i Fanølinjen efter endt værftsophold.

 

Fanølinjens første el-færge ’Grotte’ er nu på vej til Hvide Sande Shipyard. Turen fra polske Szczecin forventes at tage omkring fire dage. El-færgen tager turen for enden af et slæbetov, da der endnu ikke er noget indmad i skroget. Opgaven med at slæbe færgen til den jyske vestkyst ligger hos NH Towage fra Svendborg.

 

- Det er en spændende tur, og det er en spændende rejse, som begynder for Fanølinjen og Molslinjen. Grotte er vores første el-færge nogensinde, og da elektrificering af vores kortere ruter er en væsentlig del af vores klimastrategi, glæder vi os til at tage hul på det kapitel, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

 

Når færgen ankommer til Hvide Sande, begynder arbejdet med at montere alt det indvendige på broen, i passagerområdet og ikke mindst i det maskinrum, som bliver en helt anden sag end maskinrummene hos de to søsterfærger, Menja og Fenja.

Selv om Grotte skal sejle på strøm, vil den stadig have muligheden for at sejle på almindeligt brændstof. Det er nødvendigt for at sikre sejlads til og fra Fanø under alle forhold og i tilfælde af nødsituationer.

 

Grotte skal efter planen sættes i drift hos Fanølinjen til efteråret 2021. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk