Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Erhvervsfolk ind i havnebestyrelse i Hanstholm

Søgeord:

28. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

304 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kristian Jensen får erfarne erhvervsfolk med ombord i Hanstholm Havns bestyrelse.

 

Havnebestyrelsen på Hanstholm Havn består af i alt syv personer – heraf fire erhvervsrepræsentanter, som kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune netop har godkendt på årets første kommunalbestyrelsesmøde. De nyvalgte erhvervsrepræsentanter bibringer mange års erfaring fra diverse poster inkl. repræsentation fra det lokale erhvervsliv på havnen.

 

Som kommunal selvstyrehavn følger Hanstholm Havns bestyrelse samme fireårige valgperiode som kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune. På agendaen for årets første kommunalbestyrelsesmøde tirsdag den 25. januar var derfor udpegning af fire erhvervsprofiler til havnebestyrelsen, som efter bestyrelsens godkendelse nu er klar til at sætte sig ved roret og styre havnens udvikling gennem de næste fire år.

 

Allerede kort efter nytår blev det meldt ud, at tidligere minister og folketingsmedlem for Venstre Kristian Jensen er indstillet som ny havneformand, og nu er de tre yderligere erhvervsprofiler også klar.

23 års politisk erfaring

Kristian Jensen har 23 års erfaring som folketingsmedlem og har bl.a. været Finansminister, Udenrigsminister og Skatteminister. Til daglig er Kristian Jensen ansat i Udenrigsministeriet som særlig udsending for Danmark med henblik på at sikre Danmark en plads i FN’s sikkerhedsråd. Kristian Jensen har bestyrelseserfaring fra IT-firmaet Danoffice IT og fra ejendomsselskabet Movinn samt en bestyrelsesuddannelse fra Board Governance samt fra Niels Brock Executive.

 

Søren Mattesen er til daglig CEO for fiskeopdrætsvirksomheden Sashimi Royal A/S, der ligger på Hanstholm Havn og aktuelt er i gang med en stor udvidelse. Virksomheden opdrætter Yellowtail Kingfish, som bl.a. er en populær sushifisk. Søren Mattesen har en bestyrelsesuddannelse fra Board Governance og har bestyrelseserfaring fra en række virksomheder, særligt i fiskeindustrien.

Marianne Nielsen har mere end 30 års erfaring fra lederstillinger i det private erhvervsliv, bl.a. Ericsson og IBM, og har siden 2014 været direktør for Drift- og Infrastruktur i bankcentralen SDC A/S. Marianne Nielsen er uddannet ingeniør og har i tillæg til dette en uddannelse fra INSEAD og en bestyrelsesuddannelse fra Board Governance.

 

Lone Saaby er på syvende år direktør i Sikkerhedsstyrelsen og har bestyrelseserfaring fra Sydvestjyske Museer og Dansk Stalking Center. Lone Saaby er bestyrelsesuddannet fra CBS Executive Board Programme og har deltaget i MIT Management-uddannelse på Sloan School of Management i Cambridge, USA.

Derudover vil den nye havnebestyrelse bestå af viceborgmester i Thisted Kommune, Jens Kristian Yde, en repræsentant fra Hanstholm Fiskeriforening, som er foreningens formand Jan N. Hansen, og en medarbejderrepræsentant fra Hanstholm Havn, hvor serviceleder Kristian Bjerregaard er valgt.

Den nye havnebestyrelse tiltræder officielt efter et konstituerende bestyrelsesmøde, som ventes afholdt 1. marts.

Havnen skal stå på flere ben i fremtiden

I forbindelse med indstillingen af Kristian Jensen som ny havneformand præsenterede Kristian Jensen et perspektiv på, hvordan han ser Hanstholm Havn udvikle sig over de kommende år:

 

- Hanstholm Havn skal holde fast i at være fiskerihavn, men jeg ser samtidig en fantastisk mulighed for også at stå på andre ben. Det skal være energi og bæredygtighed, men det kan også være forædling, turisme og andre nye veje. Vi står med en kæmpe mulighed for udvikling, fortalte Kristian Jensen og tilføjede:

 

- Jeg deler visionen om, at Hanstholm Havn skal være den første CO2-neutrale fiskerihavn i Europa. Jeg har arbejdet med bæredygtighed i mit arbejde med FN’s verdensmål, og her kan jeg videreføre det arbejde på et håndgribeligt niveau. Derudover ser jeg et stort vækstpotentiale for både udvikling og arbejdspladser i en del af Danmark, der har brug for det. Det vil jeg gerne bidrage til.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk