Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Esvagt vinder fodfæste i USA

Søgeord:

19. januar 2023  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

185 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Esvagt JV har sammen med amerikansk partner vundet servicekontrakt på USA’s største offshore vindmøllepark.

 

Esvagt har vundet en 15-årig servicekontrakt på den hidtil største offshore havvindemøllepark i Nordamerika. Det sker gennem et joint venture selskab CREST, som Esvagt ejer sammen med selskabet Crowley.

 

Det skriver Esvagt i en pressemeddelelse.

 

Dermed har Esvagt JV endeligt fået fodfæste i USA, hvor den nationale maritime lov – populært kaldet Jones Act – der i vid udstrækning blokerer for at udenlandske skibe og besætninger kan udføre indenrigs transporter mellem havne i USA – såkaldt cabotage. Lovgivningen stiller også krav om, at der anvendes skibe, der er bygget i USA til opgaven.

 

Derfor har Esvagt været nødt til indgå i et samarbejde med en partner i USA, for at kunne byde ind på servicekontrakten for den Siemens Gamesa-ejede Costal Virginia Offshore Wind-farm.

Der er endnu kun ganske få havvindmølleparker i USA. Det skyldes delvist at ekspertisen og det specialiserede materiel, der kræves for at installere offshore vindmøller og den tilhørende infrastruktur hidtil ikke har været til stede i USA.

 

Derfor er det også banebrydende, at Esvagt nu har vundet en servicekontrakt i USA. Det er tilmed en af Esvagts største kontrakter til dato, skriver rederiet.

 

CREST igangsætter nu snarest muligt bygningen af såkaldte Service Operation Vessel (SOV), der skal leveres og indsættes i 2026.

Mangeårigt samarbejde

Kontrakten bygger på det eksisterende forhold mellem Siemens og Esvagt i Europa, hvor Esvagt er markedsleder inden for offshore-vind SOV-operationer, og giver en vigtig legitimation for CREST i et øjeblik, hvor væksten på det amerikanske havvindmarked accelererer hurtigt.

 

Kontrakten er som nævnt ovenfor blandt de allerstørste i Esvagts historie og passer perfekt ind i rederiets strategi om at understøtte kundernes vækstambitioner inden for havvind internationalt:

 

- Denne kontrakt repræsenterer en væsentlig milepæl i vores bestræbelser på at efterligne Esvagt førende europæiske offshore vindposition på udvalgte internationale markeder, efterhånden som de udvikler sig hurtigt, siger Søren Karas, chief strategy and commercial officer, Esvagt:

- Der er et betydeligt momentum på det amerikanske vindmarked og en lovende pipeline. Kombinationen af vores uovertrufne europæiske SOV-ekspertise og Crowleys dybe lokale erfaring, giver en overbevisende platform til støtte for vores kunders ambitioner, siger Søren Karas.

I 2021 dannede Esvagt og Crowley CREST Wind-partnerskabet, der opererer inden for amerikansk lovgivning med specifikke krav til lokalt ejerskab, skibsbygning og besætning.

 

- Dette fartøj er en vigtig milepæl i rejsen mod vores ambition om at udvikle og muliggøre et amerikansk havvindmarked og understøtte USAs behov for bæredygtig, vedvarende energiproduktion, siger Bob Karl, senior vice president og general manager, Crowley Wind Services.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk