Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Færre søfarende fanget ombord

Søgeord:

2. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

219 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Laveste antal søfarende siden maj ramt af besætningsskifteproblemer.

 

Verdens søfolk har været under særligt pres på grund af Covid-19 pandemien. Drastiske myndighedsrestriktioner har gjort det svært eller i nogen tilfælde umuligt at gennemføre de planlagte besætningsskifter. Resultatet har været søfarende, der har været strandet ombord eller i karantæne i månedsvis – nogen meget mere end det.

Men den seneste opgørelse fra Neptune Indikatoren, der opgør, hvor mange søfolk, der er påvirket af problemet, viser at tallet nu er det laveste siden maj

 

Den seneste indikator viser, at antallet af søfolk om bord på skibe efter udløbet af deres kontrakt er faldet til 4,7 % fra 7,1 % i den sidste måned, og antallet af søfolk ombord på skibe i over 11 måneder er også faldet til 0,7 % fra 1,0 % . Indtil videre er dette de laveste tal registreret af NDCCI, siden det først blev offentliggjort i maj.

Neptun-indikatoren rapporterer også en anden positiv tendens med en stigning på 8,5 procentpoint i søfartsvacciner fra 41 % i november til 49,5 % i december, da søfarende i stigende grad får adgang til vacciner.

Men den nye Omnicron-varint skaber nye udfordringer, der kan medvirke til at forværre situationen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk