Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fanøfærger på grønnere biodiesel

Søgeord:

1. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

190 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Molslinjen: Ruten Esbjerg-Fanø skal besejles så bæredygtigt som muligt.

 

De to færger på Fanølinjen, Fenja og Menja, skal som de første færger i Danmark sejle permanent på helt fossilfri HVO biodiesel. Målet er, at de to nuværende færger sammen med den kommende elfærge, Grotte, skal besejle ruten Esbjerg - Fanø så tæt på helt fossilfrit som teknisk muligt.

 

Fanøfærgerne skal som de første færger sejle permanent på HVO-diesel. Det vil betyde, at færgernes udledning vil falde med op mod 90 procent, lover leverandøren af det miljørigtige brændstof.

 

Planen er at lade færgerne sejle delvist på det miljøvenlige brændstof fra august 2021. Forløber opstarten tilfredsstillende, vil andelen af den nye biodiesel hurtigt blive øget frem mod efteråret, hvor den nye elfærge skal sættes i drift til oktober 2021.

Fanølinjen bliver således den første færgerute i Danmark, som går helt over til HVO med en plan om at sejle permanent på den grønne biodiesel.

 

- Det betyder, at vi til den tid kan sejle med færger, hvor selve sejladsen kan gøres så CO2-neutral som muligt, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

 

Den miljøvenlige biodiesel kommer fra den finske producent Neste, og det er Bunker One i Middelfart, som leverer de fossilfri liter til Fanølinjen.

 

- Vi er meget tilfredse med at have indgået denne aftale med Molslinjen, da det bringer os et skridt tættere på vores ambition om at overgå til grøn energiforsyning. Initiativet er et væsentligt skridt mod at indfri vores målsætning om at være en proaktiv og kompetent leverandør af biobrændstoffer, siger Peter Zachariassen, administrerende direktør i Bunker One. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com