Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Finnlines modtager første hybrid ro-ro-skib

Søgeord:

29. april 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

286 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Værft i Kina overleverer det første af tre hybride ro-ro-skibe.

 

Færge- og ro-ro-rederiet Finnlines modtog 28. april den helt nye ro-ro-skib Finneco I fra værftet China Merchants Jinling Shipyard i Jiangsu i Kina. Nybygningen er de første af tre nye ro-ro-skibe, der er udstyret med en hybrid drivlinje.

 

Finneco I skal ifølge planen indsættes på en rute fra Østersøen og videre ud i Nordsøen og ned til Biscayen i løbet af juni 2022.

 

Skibet er en del af Finnlines 500 millioner euro store investeringsprogram, der ud over de tre hybride ro-ro-skibe, der er nævnt ovenfor, også består af to ro-pax-skibe. De to resterende ro-ro-skibe vil blive leveret inden udgangen af 2022. De skal også indsættes på den samme rute som Finneco I.

 

Det tre nybygninger får ifølge Finnlines en kapacitet på cirka 400 lastvognstrailere.

Hybrid drivlinje

Når Finnlines beskriver Finneco I og søstrene som hybride ro-ro-skibe, så skyldes det at en batteripakke på sammenlagt 5 MegaWatt gør, at skibet kan nøjes med at trække el fra batteriet under havneophold, hvilket betyder at der ikke udledes sundhedsskadelige partikler eller CO2 under havneophold. Batterierne oplades under sejlads. Skibet henter også grøn energi fra 600 kvadratmeter solceller.

Men i det store klima og miljøregnskab tæller en to-taktsmotor (der har et lavere brændstofforbrug end en tilsvarende konventionel firetaktsmotorer), sammen med

scrubbere renser udstødningsrøgen for svovl og andre sundhedsskadelige stoffer under sejlads.

Endelig er Finneco I udstyret med ”luftsmørring”. Et særligt system under kølen pumper luft ud i vandet under skibet. Det betyder, at skibets skrog bliver ”smurt” af luftbobler, og dermed mindskes vandmodstanden væsentligt.

Ovenstående betyder, at klassifikationsbureauet Rina har tildelt Finneco I en klassificering på Green Plus-niveau.

Løft til chaufførerne

Ifølge Finnlines er faciliteterne for de lastvognschauffører, der sejler med de nye ro-ro-færger, forbedret markant. Ud over en-mandskahytter får chaufførerne adgang til et motionscenter, sauna-område, spise og rekreationsområde og adgang til at vaske deres tøj.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk