Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fjord Line afskediger 140 ansatte

Søgeord:

15. oktober 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

472 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Rederiet har desuden indledt proces med at finde ny topchef.

 

Det norske passager- og fragtrederi Fjord Line reducerer nu medarbejderstaben med yderligere 140 ansatte. Dermed har rederiet måttet sige farvel til i alt cirka 300 medarbejdere siden august.

 

Herudover har selskabets administrerende direktør Rickard Ternblom indgået en fratrædelsesaftale med Fjord Line.

 

Udviklingen er et resultat af coronapandemiens rejsebegrænsninger, der har ramt rederiet ekstremt hårdt.

 

Farvel til 140 + CEO

Begrænsningerne betyder, at Fjord Lines skibe sejler med meget få passagerer, og situationen er forværret i løbet af efteråret.

 

- For at sikre at Fjord Line kommer ud af krisen som et stærkt og levedygtigt selskab, er det nødvendigt at foretage nye foranstaltninger. Dette indebærer desværre en ny nedskæringsrunde af medarbejderstaben. Ledelsen har haft en god dialog med fagforeninger og tillidsvalgte, siger bestyrelsesformand i Fjord Line, Peter Frølich.

Selskabets bestyrelse har også startet processen med at finde en ny administrerende direktør for Fjord Line. Indtil en ny CEO er fundet, fungerer Arne Roland som administrerende direktør. Roland har mange års ledelseserfaring fra blandt andet Aker-systemet og CHC Helikopter Service.

 

- Nye tider kræver nyt lederskab. Pandemien har haft dramatiske konsekvenser for hele turistindustrien. Som gode ledere og ejere skal vi ikke alene håndtere krisen, vi skal også arbejde for at komme stærkere ud af den. Det betyder, at vi skal ruste Fjord Line til at være i front, når det gælder grønne og bæredygtige løsninger til søs, og vi skal tage del i digitaliseringen og automatiseringen af branchen. Vi bliver også konstant mødt med nye forventninger fra både de rejsende og fra myndighederne, som vi skal imødekomme offensivt. Fjord Lines bestyrelse og ejere vil gøre alt, hvad der kræves for at få selskabet godt gennem denne krævende tid, siger Frølich.

Arne Roland overtager ledelsen fra Rickard Ternblom, der har ledet Fjord Line siden 2015.

 

- Rickard Ternblom har indgået aftalt med bestyrelsen om at fratræde som administrerende direktør for Fjord Line. Fjord Line har haft en flot udvikling i den periode, Rickard har ledet virksomheden, og 2019 var det bedste år i virksomhedens historie. Jeg vil gerne takke Rickard for hans store engagement og indsats, og jeg ønsker ham det bedste i hans videre karriere, siger Frølich.

 

- Det har været et privilegium at være en del af Fjord Lines udvikling, og især at samarbejde med dedikerede medarbejdere, der hver dag går på arbejde med såvel handlekraft, ansvar, respekt og engagement. Vi skilles som venner, og jeg ønsker firmaet alt godt i de kommende år, siger Rickard Ternblom. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk