Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fortsat solide resultater for Kolding Havn

Søgeord:

13. april 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

253 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Stor stigning i godsmængden på havnen og godt økonomisk resultat for 2020.

 

Pandemien har ikke taget trykket af Kolding Havn – med en stigning i godsmængderne fra 2019 til 2020 på 14 procent tyder meget på, at erhvervslivet i Trekantområdet generelt har haft travlt i 2020. Når produktionen hos virksomhederne i regionen kører i højt gear, er der travlhed på havnen i Kolding med levering af varer, råvarer og halvfabrikata.

 

Resultatet i 2020 blev for organisationen Kolding Havn 5,2 mio. kr. ud fra en omsætning på 32,9 mio. kr. mod 29,9 mio. i omsætning 2019.

 

Årets økonomiske resultat dækker alene Kolding Havn, som varetager services til skibe, herunder arbejde med havnens kraner, samt udlejning af arealer til havnens øvrige virksomheder – der er over 800 medarbejdere med job på havnens arealer.

 

Som havnemyndighed har Kolding Havn som opgave at udvikle samt vedligeholde faciliteter og services til søtransporten samt til jernbane- og biltransport, så havnen hele tiden er konkurrencedygtig.

Udviklingen i 2020

En stigning i godsmængderne på 14 pct. fra 2019 til 2020 er markant, men den samlede stigning består af variationer indenfor de enkelte godstyper. Det er især gods til byggesektoren, som viser pæn fremgang, ligesom også landbrugssektoren samlet set er i plus, mens varer fra havnen til energisektoren og den trykte presse er i minus. Havnens eksport er steget en smule til omkring 12 pct. af den samlede godsomsætning.

 

Der har med knap 500 skibe i havn været en stigning i forhold til 2019 – som forventet med den større godsmængde.

 

På havnen vinder kraner af hydrauliktypen frem – de er hurtige og fleksible, ligesom de nyere kraner har forbedret rækkevidde. Gode erfaringer fra 2020 med vores moderne hydraulikkran, har modnet planerne om at købe en ny kran til levering i 2022, som kan køre på strøm. Havnen har i flere år stræbt efter at gøre maskiner og kraner fuldt elektriske, hvor det er muligt med tilgængelig teknologi – det er en udvikling, som vil stå på i endnu nogle år, indtil hele maskinparken kører på el til gavn for miljøet.

Attraktive arealer på havnen

Byrådets vision om ”mere by, grønnere erhvervshavn” står som en overskrift for havnens fremtidige udvikling – en konkret udmøntning af visionen kan tage adskillige år. Der er endnu ikke noget som tyder på, at visionen om at anvende havnens arealer til andet end havnedrift, har påvirket havnens resultater i negativ retning for 2020 – hverken med gods eller økonomi.

 

Tilfredshed med resultatet

Bestyrelsesformanden for Kolding Havn, Tobias K. J. Jørgensen udtrykker tilfredshed med de opnåede resultater for 2020 – såvel for gods som økonomi:

 

- Det glæder mig naturligvis som bestyrelsesformand, at vi kan præstere solide resultater år efter år for Kolding Havn – selv under forhold, som mange nok ville betegne som vanskelige, udtaler han i forbindelse med bestyrelsens godkendelse af årets beretning og regnskab.

På havnen kan man ligeledes glæde sig over, at der også for 2020 har været et godt samarbejde og samspil med skibsmæglerne og øvrige virksomheder på havnen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk