Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fremtidens produkt- og kemikalietankskibe

Søgeord:

11. juni 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

293 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Stena Bulk præsenterer prototype for fremtidens grønnere produkt og kemikalietankskibe - IMOFlexMAX

 

Stena Bulk har i en pressemeddelelse præsenteret en prototype af den næste generations produkt- og kemikalietankskib, IMOFlexMAX, som vil være i stand til at reducere drivhusgasudledningen med mere end 25 procent sammenlignet med moderne produkttankskibe.

 

Skibet, designet af Stena Bulk for at imødekomme de nuværende og fremtidige behov for flydende bulkforsendelse, er en videreudvikling af rederiets nuværende IMOIIMAX-design, der angiveligt er ‘best in class’ målt på ydeevne og med et design baseret på to hovedmål - fleksibilitet og effektivitet.

 

- Verdens behov for pålidelig, innovativ og bæredygtig transport af flydende produkter øges, og det vil fortsætte med at gøre det, efterhånden som verdens befolkning vokser og den globale levestandard fortsat forbedres, siger Erik Hånell, adm. direktør i Stena Bulk.

 

Stena Bulk håber, at IMOFlexMAX vil lede vejen mod en mere bæredygtig fremtid, som en af ​​de mest energieffektive produkt- og kemikalietankskibe på markedet. 

Flettner-rotor og dual fuel

Det er designet af skibsarkitekter i rederiets søsterselskabe Stena Teknik og er baseret på 40 års erfaring med tankskibsfart. Fra skrogdesign til fremdrift af fartøjer vil disse skibe inkorporere den nyeste teknologi og sætte en ny standard for den globale tankskibsindustri. 

 

Skibene er udstyret med Flettner-rotorer og solcellepaneler til høst af energi fra vind og sollys. 

 

De vil blive drevet af effektive dual fuel motorer, der kan køre på LNG såvel som konventionelle brændstoffer med lavt svovlindhold ved hjælp af dagens nyeste teknologi, men også åbne vejen for yderligere udvikling af alternativer med hensyn til handelsruter og kundernes forventninger. 

 

Det grundlæggende koncept med IMOFlexMax giver angiveligt rederiet mulighed for en dramatisk reduktion af  SOX-, NOX- og partikelemissioner samt drivhusgasemissioner.

»Med den kombinerede brændstof- og energieffektivitet vil vi være i stand til at reducere drivhusgasser med mindst 25% med et potentiale til at nå op til 45 pct sammenlignet med moderne produkttankskibe, der drives af svovlbrændselsolie,« skriver Stena Bulk.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk