Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fuldfører første fase af Tyra Vest nedbrydning

Søgeord:

27. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

145 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ophugningsværft i Frederikshavn løftet det sidste store stykke stål fra udtjent produktionsplatform.

 

130 mand har arbejdet på at ”skrotte” den berømte produktionsplatform Tyra Vest hos genanvendelsesspecialisten M.A.R.S . (Modern American Recycling Services) i Frederikshavn. Da godt 97 procent af den 7.500 tons tunge platform vil blive genanvendt er ordet skrotning ikke et retvisende udtryk. Den nøje planlagte og miljømæssigt forsvarlige nedbrydning er derimod et fornemt eksempel på den cirkulære økonomi, hvor den størst mulige andel af platformen vil blive genanvendt.

 

Fuldførelsen af det omfattende projekt blev fejret med kaffe og kage. Det skriver TV2Nord.

 

 

Da Nedbrydningen af den gigantiske platform, der her hentet enorme mængder olie- og naturgas op fra Tyra-feltet i den danske del af Nordsøen i løbet af sin levetid

 

- Det er den største platform, vi har færdiggjort, så det er en meget stor dag for os, siger Kim Thygesen, der er direktør i M.A.R.S.

 

Da skærebrænderen blev slukket, var produktionsplatformen delt i 1,5 gange 1,5 store stykker stål, der vil blive smeltet om til nye stålkonstruktioner.

Større opgave

Næste fase bliver nedbrydningen af platformen Tyra Øst, der vejer 14.000 tons. Den opgave forventer Kim Thygesen vil være afsluttet i maj 2022.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk