Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Genbrug hitter hos rederierne

Søgeord:

13. december 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

389 gange

Læses i øjeblikket af:

0

De danske rederier ser muligheder i genbrug køber i stigende grad brugt.

 

Der er vind i sejlende hos de danske rederier, og det får flere til at udvide flåden, så de er klar til fremtidens forretningsmuligheder. Det sker i flere rederier ved at satse på brugte skibe. Antallet af køb af secondhand skibe er steget med 54 pct. det seneste år, og Danmark indtager nu en 7. plads på listen over de lande, som køber flest brugte skibe målt i brutto tonnage. Det viser en ny analyse fra Danske Rederier.

 

- Det er et positivt tegn, at rederierne har mod på at udvide deres flåde, men verdensmarkedet er præget af overkapacitet, og derfor giver det rigtig god mening at se på eksisterende muligheder, inden man vælger at bestille nybyggede skibe. I dagens marked er der ofte er en god økonomisk gevinst at hente ved at købe et brugt skib, siger direktør for erhverv og analyse hos Danske Rederier, Jacob K. Clasen.  

Det er ikke kun, når der skal købes nyt, at genbrug er guld. Også salget af brugte skibe er steget, viser en ny analyse fra Danske Rederier. Lige nu ligger Danmark nummer 9. på listen over de lande, som køber flest brugte skibe målt i brutto tonnage. Salget af brugte skibe er det seneste år steget med 12 pct., og det globale shippinginstitut, Clarkson, forventer en stigning på 34,2 pct. totalt set for 2019.

Færre nybygninger

Samtidig er antallet af ordrer på nybyggede skibe faldet drastisk. I år er der indtil videre blevet bestilt 63 nybyggede skibe, det er et fald på 45 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.  

 

Hos Danske Rederier mener man, det er helt naturligt at handlen med brugte skibe stiger, mens man finder løsningerne, som skal skabe en mere miljø og klimavenlig skibsfart.

 

- Vi afventer lige nu nye teknologier og brændstoffer, som kommer til at vende op og ned på fremtidens skibsfart i forbindelse med den grønne omstilling. Det får flere rederier til at se på billigere alternativer nu og her, siger Jacob K. Clasen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk