Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Generationsskiftet er på plads i USTC

Søgeord:

10. juni 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

686 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Torben Østergaard-Nielsens døtre indtræder i ejerkredsen i United Shipping & Trading Company.

 

Fremtiden for Torben Østergaard-Nielsens globale shippingkoncern United Shipping & Trading Company (USTC) med base i Middelfart er nu cementeret med gennemførelsen af det første økonomiske skridt i et planlagt generationsskifte.

 

Næste generation i den familieejede virksomhed, døtrene Nina Østergaard Borris og Mia Østergaard Nielsen, er trådt ind i ejerkredsen via moderselskabet Selfinvest og vil fremover tage endnu mere del i det aktive ejerskab af den verdensomspændende koncern med aktiviteter inden for både olie, rederi, shipping, transport & logistik samt IT, biler og investeringsselskab.

 

Den økonomiske gennemførelse af det første led i generationsskiftet er en del af den plan, familien lagde tilbage i 2017, hvor beslutningen om at bevare ejerskabet af USTC-koncernen på familiens hænder blev taget.

- Man kan sige, at den vigtigste beslutning traf vi tilbage i 2017, hvor Nina og Mia meldte klart ud, at de ønsker at blive en væsentlig del af koncernens fremtid. Siden da har vi arbejdet målbevidst efter fastlagte planer, både for deres udvikling i og uden for koncernen samt for den formelle del omkring et generationsskifte, fortæller Torben Østergaard-Nielsen i en pressemeddelelse fra selskabet.

 

Via koncernens moderselskab Selfinvest fordeler ejerskabet sig fremover med 1/3 til Torben Østergaard-Nielsen og 1/3 til hver af de 2 døtre. Det er stadig Torben Østergaard-Nielsen selv, der står i spidsen for koncernen og har de bestemmende A-aktier.

 

- Jeg har fortsat ingen planer om hverken at trappe ned eller gå på pension. Men det giver ro at få dette vigtige skridt på plads, ikke kun for os som ejerfamilie men også for vores medarbejdere og øvrige stakeholders verden over, udtaler Torben Østergaard-Nielsen og fortsætter:

 

- Det er først og fremmest glædeligt, at koncernen har den finansielle styrke til at gennemføre et generationsskifte, da det jo er en betydelig omkostning. Og nu hvor det er på plads, kan der igen fokuseres fuldt ud på koncernens generelle vækst- og udviklingsplaner.

Næste generation

Næste generation i den familieejede virksomhed kommer med et indgående kendskab til koncernen.

 

Nina Østergaard Borris har de seneste seks år arbejdet som Executive Assistant og M&A ansvarlig i USTC-koncernens største forretningsenhed Bunker Holding, hvor fokus har været på forretningsoptimering, strategi og M&A. 

 

I januar 2020 trådte hun op i direktionen i USTC som COO med ansvaret for forretningsoptimering og -udvikling af koncernens driftsselskaber i tæt samspil med selskabernes direktioner samt Torben Østergaard-Nielsen. Sideløbende har hun bestyrelsesposter i både USTC, Uni-Tankers og SDK, ligesom hun er en del af ejerrådet i Selfinvest Family Office sammen med både sin far og søster.

 

- Det er selvfølgelig med en stor portion ydmyghed, vi nu træder ind i ejerskabet med henblik på at videreføre alt det, der er bygget op, og som vi kender så godt, siger Nina Østergaard Borris.

Torben Østergaard-Nielsens yngste datter Mia fortsætter sin udvikling uden for USTC i tråd med de fastlagte planer og er netop blevet forfremmet til Associate hos headhunterfirmaet Spencer Stuart. Hun

 

tager også aktivt del i USTC-koncernen, hvor hun sidder i bestyrelsen for Bunker Holding samt er en del af ejerrådet.

 

Mia Østergaard Nielsen udtaler:

- Vi er på alle måder flasket op med koncernen og er bevidste om det ansvar, der ligger i på sigt at tage over og fortsætte det aktive ejerskab.

 

Det aktive ejerskab af koncernen udmøntes gennem ejerfamiliens familiekontor Selfinvest Family Office.   /Smir

 

 

FAKTABOKSE

USTC:

o USTC-koncernen rummer aktiviteter inden for olie (Bunker Holding), rederi (Uni-Tankers), shipping (SDK), risk management (Global Risk Management), cargo trading (Unioil Supply), IT (Unit IT) og biler (Selected Car Group).

o Derudover er der i moderselskabet Selfinvest opbygget et Family Office, der bl.a. varetager virksomhedens investeringer, som spænder fra værdipapirer til direkte investeringer i virksomheder og ejendomme. Det er også gennem Selfinvest Family Office, at familiens aktive ejerskab af koncernen udmøntes

o Koncernen har mere end 2.500 ansatte fordelt på 101 kontorer i 33 lande.

Nina Østergaard Borris:

o 36 år

o Bosiddende i Middelfart med mand og 3 børn

o COO i USTC pr. januar 2020 efter 6 år som Executive Assistant og M&A ansvarlig i Bunker Holding gruppen med fokus på forretningsoptimering, strategi og M&A

o Har tidligere arbejdet med køb og salg af virksomheder samt restruktureringer hos bl.a. PwC som manager for deres Business Restructuring Services samt hos Glitnir og Nordic M&A

o International erhvervserfaring fra bl.a. Singapore og London

o Cand.merc. i erhvervsøkonomi fra CBS med fokus på Applied Economics and Finance, og suppleret med uddannelse og træning på Harvard University samt London School of Economics & Political Science

o Bestyrelsesmedlem i USTC samt koncernselskaberne Uni-Tankers (rederi) og SDK (shipping- og logistik)

Mia Østergaard Nielsen:

o 30 år

o Bosiddende i København med sin forlovede

o Associate hos Spencer Stuart og en del af deres globale ”Financial Officer” team, der rådgiver ved CFO-rekrutteringer

o Har tidligere arbejdet med talent research og executive education hos bl.a. NOVA, Danmark og PwC

o International erhvervserfaring fra bl.a. Singapore og London

o Cand.merc. i erhvervsøkonomi fra CBS med fokus på Human Resource Management og suppleret med uddannelse og træning på Harvard University samt London School of Economics

o Bestyrelsesmedlem i Bunker Holding

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk