Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Godsfremgang i første halvår

Søgeord:

7. august 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

422 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Aarhus Havn fortsætter stabil vækst.

 

Godsomsætningen på Aarhus Havn fortsætter med at stige. I første halvår af 2019 blev der håndteret ca. 4.430.000 tons gods på havnen, og det er ca. 166.000 tons mere end i samme periode sidste år - svarende til en stigning på 3,9 pct.

 

Stigningen er i sig selv positiv, men den er ifølge Aarhus Havn særlig positiv, fordi den kommer i forlængelse af en række år med vækst i godsomsætningen.

 

Og navnligt hæfter havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen sig ved, at de fleste af Aarhus Havns forretningsområder viser positiv fremgang.

 

- I en tid, hvor der er generel enighed om, at vores branche står over for en konsolidering, er det særdeles vigtigt, at vi har øget aktivitet på de fleste forretningsområder. Vi har brugt nogle år på at trimme forretningen i forventning om, at konsolideringen betyder, at mere gods søger vores vej, og foreløbig ser det ud til at virke som forventet, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Størst på container- og bulk

Både på container- og bulkområdet er Aarhus Havn Danmarks største, men Jakob Flyvbjerg Christensen mener, at der stadig er potentiale for mere i Aarhus.

 

Han peger på, at Aarhus Havn satser på stabil, organisk vækst, men at man også er klar til at absorbere gods fra havne, der lukker eller indskrænker på grund af konsolideringen.

 

Containeromsætningen, som er en markant del af Aarhus Havns omsætning, steg med ca. 56.000 tons svarende til godt 3 pct. Men det er vel at mærke oven på en stigning på ikke mindre end 22 pct. i antal containere de seneste to år.

 

- Jeg er tilpas med, at vi fortsat ser en pæn stigning i containeromsætningen. Om få måneder får vi Grønlandstrafikken til Aarhus for første gang nogensinde, ligesom flere af vores eksisterende kunder har annonceret nye anløb her i sensommeren/efteråret. Det vil løfte vores containeromsætning yderligere, understreger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Også bulk-området viste pæne tal i årets første seks måneder. Særligt værd at bemærke er omsætningen af foder, der alene steg med 163.000 tons. /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk