Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Godt første kvartal for Torm

Søgeord:

12. maj 2022  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

271 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Torm nyder godt af stærkt marked for produkttankskibe i første kvartal.

 

Produkttankmarkedet tog en solidt spring opad i første kvartal 2022. Det betyder, at rederiet Torm kom ud af kvartalet med et resultat efter skat på 10,4 mio. USD. En klar forbedring i forhold til første kvartal 2021, hvor Torm havde et minus på bundlinjen på 21,3 mio. USD.

 

Omsætningen steg fra 124,1 mio. USD i første kvartal 2021 til 209 mio. USD i første kvartal 2022. Målt i såkaldte Time Charter Ekvivalenter (TCE) øgede Torm indtjeningen fra kan 77 mio. USD i det første kvartal i 2021 til 123,4 mio. USD i samme periode i år.

 

- I første kvartal i 2022 blev markedet for produkttankskibe forbedret markant og det resulterede på et resultat på 10,4 millioner USD. Efter Ruslands invasion i Ukraine er markedet oppe på det stærkeste niveau i mere end et årti. Gennemsnitsprisen på markedet er oppe over 40.000 USD per dag for Torms flåde, berettede Torms topchef Jacob Meldgaard i forbindelse med udsendelsen af kvartalsrapporten.

Bedre TCE-rater

Torm har opnået TCE-rater på gennemsnitligt 16.743 USD per dag i første kvartal i år. Til sammenligning var den gennemsnitlige TCE-rate i samme periode sidste år kun 13.493 USD.

 

Resultatet før skat blev 10,7 millioner USD imod et minus på godt 21 millioner USD i første kvartal sidste år.

 

Resultatet per aktie blev på 13 cent, hvilket svarer til 86 danske øre. I samme år var der et minus på 29 cent per aktie, svarende til én krone og 80 øre.

 

ROIC blev forbedret fra et minus på 2,7 procent til et plus på 4,4 procent.

 

I starten af året var produkttankmarkedet påvirket negativt af faldende volumener på lange distancer.

Krigen i Ukraine

Ruslands invasion i Ukraine i slutningen af februar har ført til en delvis omlægning af ruterne på produkttankmarkdet. Det har resulteret i øgede volumener på længere ruter og dermed presset fragtraterne opad.

 

Selvpålagte sanktioner fra vestlige olieselskaber og rederier har resulteret i et fald i produktstrømmene – især russisk diesel eksport til Europa er her påvirket.

 

Her har høj arbitrage været med til at øge incitament til mellemøstlige og amerikanske dieselstrømme til Europa, hvilket øger ton-mile efterspørgsel efter skibe.

Ingen af Torms skibe har sejlet de kritiske farvande siden Ruslands invasion af Ukraine, og derfor har rederiet været i stand til at opretholde driftssikkerheden.

Covid-19 restriktioner

I 1. kvartal 2022 ophævede mange lande COVID-19-relaterede restriktioner på trods af et betydeligt stigende antal infektioner fra tid til anden. På trods af

nogle få ikke-alvorlige tilfælde på vores skibe, har TORM været i stand til at sikre sundheden for både vores landansatte og vores søfarende pga. høje vaccinationsrater.

 

Rederiet forventer, at restriktioner på verdensplan vil blive ophævet yderligere i de kommende kvartaler.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk