Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Grønne teknologier er klar til blå test

Søgeord:

10. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

120 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny analyse skal være med til at bane vejen for klimaneutral skibsfart.

 

En international analyse af innovationsbehov for at opnå klimaneutral skibsfart peger på nogle af de kommercielle og innovative udfordringer, der skal løses.

 

Det skriver Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse.

 

Den nye internationale analyse af innovationsbehov for at opnå klimaneutral international skibsfart konkluderer, at mange af de grønne brændstofteknologier allerede er veludviklede og klar til brug i fx større demonstrationsprojekter.

 

Men for at vi kan opnå en klimaneutral international skibsfart, er der, trods den positive teknologiske udvikling, stadig betydelige både kommercielle, regulatoriske og innovative udfordringer, der skal løses.

Oxford Research og DTU

Analysen er udarbejdet af Oxford Research og Danmarks Tekniske Universitet på vegne af Søfartsstyrelsen og er et af Danmarks bidrag til det internationale offentlige-private partnerskab ’Zero-Emission Shipping Mission’. Analysen skal bidrage med ny viden til offentlige og private interessenter om vejen frem mod klimaneutral skibsfart, og den vil bl.a. blive brugt til at videreudvikle og prioritere de initiativer og aktiviteter, som Zero-Emission Shipping Mission skal tage fat på at løse for at nå sine mål i 2030. Det gælder både på kort og på lang sigt.

 

I denne uge på COP26 i Glasgow blev analysen brugt som udgangspunkt for flere paneldiskussioner. Blandt andet blev vejen frem mod 2030 drøftet og ikke mindst nødvendigheden af offentligt-privat samarbejde på tværs af hele værdikæden, hvis vi skal opnå kommerciel levedygtig klimaneutral skibsfart.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk