Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Grønt lys for havvindmølleparker i Nordsøen

Søgeord:

15. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

220 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vattenfall giver grønt lys til havvindmølleparkerne Nordsø Syd og Nord.

 

Energiselskabet Vattenfall har nu truffet en endelig beslutning om investering i havvindmølleprojekterne Nordsøen Syd og Nord, som i fremtiden fra 2023 skal levere 344 MW ny fossilfri el til det danske energisystem.

 

Investeringen beløber sig til EUR 769 millioner, og Vattenfall og dets leverandører vil nu påbegynde den sidste fase i udviklingen af de to havvindmølleparker.

 

Nordsøprojekterne bliver det tredje store projekt i træk for Vattenfall i Danmark efter de nyindviede havvindmølleparker Kriegers Flak og Horns Rev 3.

 

Parkerne begynder senest ved udgangen af 2023 at producere fossilfri strøm til danske forbrugere og dansk industri.

 

- Vi er glade for at have truffet investeringsbeslutningen for Nordsøprojekterne. Vattenfall ønsker at gøre det muligt at leve fossilfrit inden for en generation, og vi fortsætter med trin for trin at nærme os målet gennem projekter som Nordsøen Syd og Nord, siger Anna Borg, Vattenfalls President og CEO.

 

Nordsøen Syd og Nord får en samlet kapacitet på 344 MW, hvilket svarer til over 350.000 danske husstandes årlige forbrug. Dermed vil de bidrage markant til Danmarks grønne omstilling i de kommende år.

Statslige projekter

Disse projekter er de eneste statsligt indkøbte havvindmølleparker, der skal bygges i Danmark frem til 2027, hvor Thor havvindmølleparken skal tages i brug.

 

- Sammen med vores dygtige leverandører starter vi nu den sidste fase af projektet for at kunne færdiggøre parken i 2023. Beslutningen signalerer tydeligt vores engagement i Danmarks grønne omstilling og Vattenfalls bidrag til havvindindustrien og lokale arbejdspladser, siger Helene Biström, leder af forretningsområde Vind, Vandfald.

 

Nordsøen Syd og Nord bliver den seneste tilføjelse til Vattenfalls voksende portefølje af havvindmølleparker i Nordsøen. Vattenfall vil også styrke sin tilstedeværelse på den danske vestkyst ved at etablere et nyt serviceanlæg i Hvide Sande havn. Det bliver hjemmehavn for alle tjenester i Nordsøen Syd og Nord, men også Horns Rev 3.

Vattenfall har indgået samarbejder med følgende hovedleverandører:

Siemens Gamesa - vindmøller

Jan de Nul - installation af kraftværker

Bladt Industries og EEW - fundamentfremstilling

DEME - montering af fundamenter

Hellenic - kabelfremstilling

Asso - kabel installation

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk