Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hæder til CruiseCopenhagen

Søgeord:

23. november 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

195 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Turismepris kulminerer rekordår for krydstogtsbranchen.

 

Med 1,1 millioner krydstogtgæster i 2018 har verdens største krydstogtrederier for alvor fået København og Danmark i kikkerten. Succesen sætter hele Danmark på verdenskortet og netværket CruiseCopenhagen – der spillet en stor rolle for udviklingen af krydstogtsindustrien i Danmark – hædres nu for indsatsen med brancheorganisationen Horestas turismepris, MARIA-prisen.

 

På ryggen af rekordåret 2017 sprænger 2018 alle tidligere rekorder med 1,1 millioner krydstogtgæster fordelt på ni danske havne med i alt 547 anløb. Alene i København gik over 868.000 gæster i land under dette års krydstogtssæson. CruiseCopenhagen har i denne sammenhæng været det samlende lokomotiv, som i mere end 25 år har banet vejen for et krydstogteventyr, der kommer adskillige danske havne og destinationer til gode.

Stifteren af CruiseCopenhagen og tidligere direktør i CMP, Copenhagen Malmö Port, Per Cilliborg Schmidt, var manden bag det fodarbejde, der lagde kimen til netværket og den succesbølge, der år for år rulles større i hele landet. Han er modtageren af Horestas personlige pris, der anerkender én, som har gjort en særlig indsats for at sætte Danmark på verdenskortet. Prisen er tidligere gået til blandt andre Susanne Bier og Rene Redzepi.

 

- Det er på mange måder et unikt samarbejde på tværs af brancher og kommunegrænser, der er nøglen til successen, og som har skabt den stærke vækst, Danmark nu oplever. I netværket CruiseCopenhagen arbejder virksomheder, som til daglig er konkurrenter, sammen om at gøre den samlede krydstogtsomsætning i Danmark endnu større. Det sikrer vækst og arbejdspladser i hele Danmark, siger Søren Jespersen, som er bestyrelsesformand for CruiseCopenhagen.

Stiftet i 1992

CruiseCopenhagen blev etableret i 1992, og siden da er der løbet mange skibe gennem det københavnske og de andre danske havnebassiner. Krydstogtnetværket har også arbejdet på at udvikle krydstogtproduktet, og således har krydstogtskalenderen spredt sig ud over mere end sommermånederne, så krydstogtsskibe lægger til kaj i Danmark hele året rundt. I år slår København ny jule-rekord, idet syv julekrydstogter anløber hovedstaden i de kommende uger.

 

Per Cilliborg Schmidts visioner har for alvor fået vinger, og ifølge Søren Jespersen er eventyret slet ikke nået til sidste kapitel.

 

- Ordrebøgerne på nye krydstogtskibe er rekordstore, og samtlige værfter, der bygger krydstogtskibe, melder totalt udsolgt i mange år fremover. Alene i 2017 kom 10 nye krydstogtskibe på markedet, og i 2018 er yderligere 16 nye krydstogtskibe sat i søen som følge af en markant forbrugerefterspørgsel. Men konkurrencen på det globale marked er benhård, og den stejle kurve over de søfarende gæster til Danmark kommer ikke af sig selv. Med den fornemme pris i ryggen vil vi i hele netværket fortsætte og intensivere vores indsats for at tiltrække de internationale krydstogtrederier”, afslutter bestyrelsesformanden.

Krydstogtbranchen omsatte for ca. 1,5 mia. kr. i 2017. Det svarer i beskæftigelse til ca. 2.000 arbejdspladser i årsværk.

 

Tidligere er Horestas MARIA-pris blandt andet givet til kokkene Rene Redzepi, Noma, og Rasmus Kofoed, Geranium, filminstruktøren Susanne Bier og sidste år gik anerkendelsen til Peer H. Kristensen, som er administrerende direktør i VisitAarhus.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk