Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Handelsgymnasie søsætter ny shippinglinje

Søgeord:

20. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

229 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ny international shippinglinje på Niels Brock skal unge handelsstuderendes interesse for en karriere i shipping.

 

Nye trends i shippingbranchen og internationalt udsyn skal på skoleskemaet sammen med fag som dansk, matematik og idræt. Det mener Handelsgymnasiet Niels Brock, der nu skaber ny international shippinglinje, som skal udbrede kendskabet og mulighederne i shippingbranchen.

 

Handelsgymnasiet Niels Brock åbner dørene for en ny internationallinje sigtet mod shippingbranchen.

Formålet er at give eleverne en introduktion til Det Blå Danmark, så de får vækket interessen for shippingbranchens mange muligheder allerede i gymnasieårene. Samtidig vil det give ekstra faglig dybde i flere af de merkantile fag og herudover understøttes udviklingen af elevernes globale mindset.

 

Skibsfart er Danmarks største enkeltstående eksporterhverv og en branche i rivende udvikling, derfor glæder vi os til at udbrede kendskabet og mulighederne til branchen, så endnu flere vælger en karriere i shippingbranchen, siger Birgitte Faber, rektor på Det Internationale Gymnasium, Niels Brock.

Ungdomsuddannelsen har en HHX- studentereksamen og indeholder derfor en række standard gymnasiefag som matematik, dansk og historie og merkantile fag som afsætning, internationaløkonomi og kulturforståelse. Derudover vil den nye linje byde på en række shippingrelateret studieaktiviteter hvert semester.

 

Studieaktiviteterne har til formål at vise hele shippingbranchen lige fra havne, it-udvikling, finans, bunker og broker. På det sidste semester får eleverne også mulighed for at komme på et otte ugers studieophold på en af Niels Brocks partnerskoler. På studie-opholdet bor eleverne hos lokale familier og deltager i en række virksomhedsbesøg i shippingrelaterede virksomheder.

Dygtig arbejdskraft søges

- Vi mangler dygtig arbejdskraft, hvis vi fortsat skal være en af verdens største søfartsnationer, og derfor glæder det mig, at vi nu også på gymnasieniveau kommer til at inspirere unge til at gå den blå vej. Fremtidens shippingansatte skal have viden om alt fra bæredygtighed, alternative brændstoffer og multimodal transport. Det er en enormt alsidig branchen, og det vil eleverne forhåbentlig kunne mærke, siger uddannelseschef hos Danske Rederier, Anne Panknin Kristensen.

 

Danske Rederier håber, at eleverne ved endt uddannelse vil gå direkte videre på Danske Rederiers trainee-uddannelse, Danish Shipping Education, og derved blive en del af fremtidens shippingbranche.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk