Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hirtshals-værft igen i fuld drift

Søgeord:

1. februar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

242 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Hirtshals Yards flydedok er tilbage i drift – uden tag.

Efter en gennemgribende renovering i løbet af efteråret, ligger flydedokken i Hirtshals Havn nu igen på den faste plads. Med dokningen af M/V "Franklin", er Hirtshals Yard igen i fuld drift efter et udfordrende efterår, hvor værftets flydedok kæntrede, og en renovering blev nødvendig.

 

Øget bæreevne

Samtidig med, at flydedokken er blevet renoveret, er taget blevet fjernet. Det betyder, at dokkens løftekapacitet er forøget med 800 tons, så dokken nu kan tage tonnage på 3.100 tons. Ved at fjerne det omkring 30 år gamle tag, er der nu principielt ingen højdebegrænsninger i dokken, og dermed kan Hirtshals Yard nu bevæge sig ind på markeder med større skibe.

 

I forbindelse med den første dokning efter renoveringen ser direktør ved Hirtshals Yard, Rasmus Brohus, fremad:

- Vi har været igennem en hård periode for både virksomhed og medarbejdere, men vi er nu på sporet igen, og ser nu fremad med nye rammer og en stærkere organisation. Vi har naturligvis hele tiden været på markedet, og nu kan vi igen levere reparationer og ombygninger i fuldt omfang.

Nye hovedaktionærer

I forbindelse med renoveringen af flydedokken og genopstart af aktiviteterne har Hirtshals Yard fået nye stærke hovedaktionærer i virksomheden, som lægger nye perspektiver for fremtiden. Hirtshals Yards nye aktionærer tilfører virksomheden nye kompetencer, der vil styrke virksomhedens daglige drift samt de strategiske perspektiver for udvikling af aktiviteterne. Tilsvarende vil de kompetencer, der nu er tilført virksomheden, skærpe virksomhedens profil og dermed sikre, at Hirtshals Yard kan levere samme høje kvalitet som hidtil og samtidig være konkurrencedygtig i en endnu højere grad end tidligere.

 

Rasmus Brohus fortsætter:

- Vi er fuldt ud klar over Hirtshals Yards rolle som en bærende kraft inden for servicering af skibe, og samtidig som grundlag for et stort antal arbejdspladser i Hirtshals. Vi skal derfor hurtigst muligt op på fuld højde med det marked for skibsreparationer, renoveringer og ombygninger, som vores kompetencefelter og rammer nu kan dække.

Det synlige bevis på, at Hirtshals fortsat rummer en stærk servicesektor inden for den maritime sektor, er dokningen af M/V "Franklin" her i januar. I fortsættelse af den første dokning har Hirtshals Yard de næste opgaver i ordrebogen, og vil nu styrke arbejdet med at tilbyde servicering af de skibe, der svarer til værftets nye rammer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com