Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ingen krydstogtgæster i Aarhus

Søgeord:

19. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

286 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Planlagte anløb frem til 30. april er aflyst.

 

En række af de planlagte krydstogtanløb i Aarhus er nu aflyst. Det skyldes dels de lukkede danske grænser til og med påske og dels, at nogle af krydstogtrederierne selv har aflyst deres sejladser.

 

Det skriver Aarhus Havn.

 

Indrejsereglerne til Danmark er blev strammet og grænserne er lukket for ikke anerkendelsesværdige formål, og i den sammenhæng hører krydstogtturisme ikke til anerkendelsesværdige formål.

 

- Lige nu kan vi se, at der ikke vil anløbe krydstogtskibe i Aarhus før allertidligst 30. april. Det betyder, at de to første måneder af årets krydstogtsæson i Aarhus derfor er aflyst, og den periode vil muligvis blive forlænget, siger kundechef Nicolai Krøyer, der påpeger, at skibene teoretisk set godt kan anløbe havnen, idet Aarhus havn har modtagerpligt af skibe, men at besætningerne og passagererne naturligvis ikke må gå i land.

- Men jeg vil mene, at det kun er et teoretisk perspektiv. Jeg kan ikke forestille mig, at et krydstogtskib sejler hertil, hvis ikke der er mulighed for landgang, siger Nicolai Krøyer.

 

Han har en fornemmelse af, at endnu flere krydstogtanløb kan ske at blive annulleret, idet både passagererne og rederierne aktuelt er meget afventende på grund af den internationale corona-krise.

 

Nicolai Krøyer oplyser desuden, at skibsbesætninger fra udenlandske fragtskibe kun kan komme i land, hvis der er helt særlige behov.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com