Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kæmpe flydekran til Storstrømsprojektet

Søgeord:

27. april 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

308 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Skal placere færdigstøbte elementer til den kommende Storstrømsbro.

 

Den store flydekran er nu ankommet til byggepladsen for Storstrømsprojektet, hvor den skal bruges til at placere færdigstøbte fundamenter til den kommende Storstrømsbro.

 

Flydekranen ankom med fragtskibet Hollum til Vordingborg Havn på Masnedø efter at være blevet sejlet op fra Norditalien.

 

Den enorme flydekran fra leverandøren Fagioli blev transporteret som et samlesæt, der tog fem dage at losse, og vil de kommende uger blive sat sammen og derefter testet, så den er klar til at løfte de store fundamenter til bropillerne på plads i Storstrømmen. Kranen er blevet brugt på andre store byggeprojekter rundt omkring i verden, men er til Storstrømsprojektet blevet særligt tilpasset til opgaven.

 

- Det er en utrolig stærk kran, som kommer til at løfte op mod 2.500 tons tunge fundamenter, så der er i høj grad tale om specialværktøj i stor skala. Det er en vigtig milepæl for Storstrømsprojektet, og vi glæder os til at se den i aktion ude på vandet, siger projektchef Niels Gottlieb fra Vejdirektoratet.

Kranen skal monteres på to store flydepramme, som kommer fra Norge, og vil i samlet udgave være 60 meter på hver led og 28 meter høj. Når fundamenterne er støbt i fabrikshallerne på Masnedø, bliver de bugseret ud under kranen, som derfra sænker dem ned på havbunden.

 

Den nye Storstrømsbro skal forbinde Sjælland og Falster via Masnedø, og bliver cirka 4 kilometer lang med to jernbanespor, en tosporet landevej og gang- og cykelsti. Broen vil være Danmarks tredjestørste bro efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk