Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kaptajnens mareridt

Søgeord:

25. juli 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2317 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Halvdelen af rederierne i Danmark frygter i cyberangreb på deres skibes systemer.

Skibet sejler midt ude på havet, og pludselig mister kaptajnen adgang til skibet systemer. Skibet er blevet hacket og kriminelle har nu kontrollen. De har adgang til skibets systemer, hvor de kan slette oplysninger om besætningen, samt fjerne data på hvad skibet fragter. Kaptajnen kan intet stille op.

 

Det er den slags cyberangreb, som rederierne frygter kunne ramme deres skibe.

 

I en rundspørge fortaget af Danske Rederier svarer 14 procent af de danske rederier, at de har prøvet at blive angrebet i deres systemer på et skib.

 

50 procent af rederiers CEO’s frygter, at de bliver ramt af den type cyberangreb.

 

Det skriver rederiernes brancheorganisation på sin hjemmeside.

 

- Det er klart, at risikoen for cyberangreb på vores medlemmers skibe er en ting, som rederierne er nødt til at forholde sig til. Hvis det lykkes for kriminelle, fremmede magter eller andre at bryde i et skibs system, vil det have store økonomiske konsekvenser og i sidste ende kan det være farligt, siger fungerende direktør for Sikkerhed, Miljø og Maritim Forskning i Danske Rederier, Asbjørn Overgaard Christiansen.

- Forsvarets efterretningstjeneste vurderer i sin seneste rapport om cybertruslen mod den danske maritime sektor, at risikoen for spionage og kriminelle angreb er meget høj. Derfor tager vi også risikoen for angreb meget alvorligt, siger Asbjørn Overgaard Christiansen og tilføjer:.

 

- Medlemmerne er meget opmærksomme på disse trusler og investerer store ressourcer i at beskytte sig mod angreb. Samtidig samarbejder vi med andre sektorer om at udveksle viden og erfaringer om hvordan vi i fællesskab bedst sikre os .

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk