Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Karantæne-undvigere svigter kolleger

Søgeord:

30. juli 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

385 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Bjørn Højgaard, der leder shipmanagement selskabet Anglo-Eastern er vred på “få rådne æbler”.

 

Som det nok er de fleste bekendt, har coronakrisen betydet at flere hundrede tusinde søfolk er ‘strandet’ om bord fordi det er meget vanskeligt at gennemføre de normale besætningsudskiftinger. Det skyldes først og fremmest nationale myndigheders skærpede regler og kontrol, der skal bremse udbredelsen af corona-virus. Men også flaskehalse i flypassagertrafikken, med store ekstra regninger til følge.

 

Men situationen bliver forværret af besætningsmedlemmer, der ikke kan finde ud af at overholde de karantæneregler, der er indført. Det vækker skarp kritik fra bestyrelsesformanden for Hong Kong Shipowners Association, Bjørn Højgaard, der også er CEO i shipmanagementvirksomheden Anglo-Eastern.

 

- Nogle få rådne æbler har kastet et dårligt ry på alle deres kolleger og hele søfartssektoren, skriver Bjørn Højgaard i et brev til den lokale avis, South China Morning Post.

Det oplyser Splash247.com.

 

Bjørn Højgaard mener, at de få søfolk, der ikke har overholdt karantænereglerne har forværret den i forvejen vanskelige situation omkring besætningsudskiftning for alle deres kolleger.


Roberto Giannetta, der er bestyrelsesformand for Hong Kong Liner Shipping Association er medunderskriver på brevet, der kommer efter en række sager om søfolk, der har brudt karantænereglerne. Sagerne har vakt voldsom opsigt i offentligheden og ført til skærpede regler og øget kontrol i Hongkong og Singapore.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk