Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kina vil overhale Maersk Line

Søgeord:

11. marts 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

390 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den kinesiske regering går efter maritim førertrøje.

 

Det kommer næppe som en overraskelse for de fleste i den maritime sektor, at kinesiske rederier med regeringen i Beijing i ryggen, går efter at overhale deres europæiske konkurrenter.

 

Nu hævder Christophe Tytgat, der er generalsekretær for Sea Europa, at organisationen har set officielle udtalelser fra den kinesiske regering, der bekræfter at målet er et kinesisk rederi, der overtager et unavngivet stort dansk rederis position.

 

Det skriver shippingwatch.com.

 

Tytgats udtalelse faldt på et seminar hos ECSA, der repræsenterer europæiske rederier, i Bruxelles.

 

- Vi har set officielle udtalelser fra den kinesiske regering, hvor den grundlæggende har udset sig den position, et stort, dansk containerrederi - som jeg ikke vil nævne med navn - har. Deres udtalelser er meget klare: Vi vil have, at Cosco bliver global leder i stedet for det danske containerrederi, advarede Christophe Tytgat på mødet.

Han fremhævede blandt andet den kinesiske regerings strategi ”Made in China 2025”, der skal højne kvaliteten af kinesiske industriprodukter og Kinas Belt- and Road-initiativ, der angiveligt også målrettet sigter på at bringe Kina i front i den globale maritime industri.

 

Her er udgør de tætte bånd mellem kinesiske rederier og kinesiske værfter angiveligt en alvorlig udfordring for hele den maritime sektor i Europa.

 

Tytgat mener, at det kræver et tilsvarende tæt samarbejde i Europa – herunder opbakning fra EU – hvis ”det blå Europa” skal imødegå den kinesiske strategi.

 

Han fremhævede her, at finansieringsmulighederne i Europa angiveligt er helt utilstrækkelige.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com